Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγλη και αποδοκιμασίες στην έναρξη του παγκόσμιου συνεδρίου φιλοσοφίας

Αίγλη και αποδοκιμασίες στην έναρξη του παγκόσμιου συνεδρίου φιλοσοφίας

Ένα κατάμεστο Ηρώδειο υποδέχθηκε τους 2.000 και πλέον συνέδρους που θα δώσουν το «παρών» στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν το λόγο πήρε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ενα κατάμεστο Ηρώδειο υποδέχθηκε τους 2.000 και πλέον συνέδρους που θα δώσουν το «παρών» στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

«Το συνέδριο αυτό ανοίγει ένα παράθυρο στην ανθρωπότητα, είναι ένα αγαθό που έρχεται για να μείνει στη ζωή μας ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» τόνισε ο Κωνσταντίνος Βουδούρης, καθηγητής Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου ευχαριστώντας για την συμπαράστασή τους τους φορείς που στάθηκαν αρωγοί στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Στη μεγάλη συγκίνηση που ένιωσε όταν άκουσε το 2008 στη Σεούλ ότι το επόμενο συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, το λίκνο της δυτικής φιλοσοφίας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ο Ουίλιαμ ΜακΜπράιτ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Φιλοσοφικής Εταιρίας. «Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο» τόνισε ο πρόεδρος της FISP.

«Καλωσορίζουμε τους συνέδρους στην Αθήνα, η παρουσία σας εδώ μας γεμιζει χαρά» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το θέμα του συνεδρίου, Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής, δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο, πρόσθεσε.

«Σας καλωσορίζουμε στη χώρα όπου δίδαξε ο Πλάτων και Αριστοτέλης, στη χώρα του Ηράκλειτου και του Πρωταγόρα, στη χώρα του Θαλή και του Πυθαγόρα» σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος εκφράζοντας τα αισθήματα φιλίας, σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τους συνέδρους για το γεγονός ότι έχουν μελετήσει την ελληνική φιλοσοφία.

Πάντως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πάνου Παναγιωτόπουλου ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό.

«Αποτελείτε τους πρεσβευτές της στη σημερινή εποχή» πρόσθεσε. «Ανάμεσά σας υπάρχουν φιλόσοφοι που μπορούν να επηρεάσουν τη σκέψη εκατομμύρια ανθρώπων» ανέφερε ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος, για να συνεχιστούν οι αποδοκιμασίες από μερίδα του κοινού.

Τους χαιρετισμούς ακολούθησε συναυλία με έργα των Κερουμπίνι, Μπετόβεν, Σκαλκώτα, Χατζιδάκι, Καλκάνη και Γκλουκ.

Το 23ο παγκόσμιο φιλοσοφίας θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, αλλά και στην Πνύκα, το Λύκειο του Αριστοτέλη και την Ακαδημία Πλάτωνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024