Συναγερμό στις χώρες μέλη της για «αυξημένη επαγρύπνηση σχετικά με τρομοκρατική δραστηριότητα» χτυπά η Interpol, λόγω των πρόσφατων μαζικών αποδράσεων εξτρεμιστών από φυλακές του Ιράκ, της Λιβύης και του Πακιστάν -στις οποίες υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή της Αλ Κάιντα. Η Intepol καλεί σε διερεύνηση για το κατά πόσον οι επιχειρήσεις που κατέληξαν στις αποδράσεις ήταν κεντρικά συντονισμένες.

Όπως αναφέρει η Interpol στην ανακοίνωσή της, καλεί τις 190 χώρες-μέλη της να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πληροφορίες για φυγάδες των φυλακών.

Η ίδια η υπηρεσία δίνει προτεραιότητα στη διερεύνηση της πιθανότητας συντονισμού των αποδράσεων και στον εντοπισμό των φυγάδων.

Δεν είναι σαφές κατά πόσο το ζήτημα συνδέεται με το προληπτικό κλείσιμο πρεσβειών την Κυριακή στον μουσουλμανικό κόσμο και την ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο. Η Interpol αναφέρεται στην απόφαση στην ίδια ανακοίνωση.

Τις πρεσβείες τους συγκερκιμένα στην Υεμένη δεν θα ανοίξουν, για λόγους ασφαλείας, ούτε η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ