Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως οι διακοπές σάς αγχώνουν;

Μήπως οι διακοπές σάς αγχώνουν;

Και οι διακοπές έχουν τα άγχη τους. Ακολουθήστε μερικά έξυπνα tips για να τα αποφύγετε.

Λουκία Λυκίδη

To στρες τρυπώνει εκεί που δεν το περιμένουμε. Ακόμη και στις -ελεύθερες από έγνοιες- διακοπές, οι σκέψεις για το πώς δείχνει το σώμα μας, οι φωτογραφίες από τις διακοπές φίλων ή γνωστών που μπορεί να μοιάζουν πιο συναρπαστικές από τις δικές μας ή ακόμη και η πιεστική σκέψη πως το καλοκαίρι δεν πρέπει να είμαστε αγχωμένοι, μπορεί να μας δημιουργήσουν έξτρα άγχος. Δείτε λοιπόν ποια πράγματα δεν πρέπει να αφήσετε να σας στρεσάρουν αυτό το καλοκαίρι και πώς;
Το τέλειο σώμα για την παραλία
Είναι τίτλος σε κάθε καλοκαιρινό τεύχος γυναικείου περιοδικού. Το να εμφανιστούμε στην παραλία με μαγιό είναι από τα συνήθη άγχη των γυναικών το καλοκαίρι. Το να πάμε στην παραλία και να χαλαρώσουμε στην ξαπλώστρα μετατρέπεται εύκολα σε μια μάχη με τον καθρέφτη. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε τις ατέλειες μας να μας στερούν μια από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες του καλοκαιριού. Το μυστικό είναι να βρούμε το μαγιό που μας κολακεύει και να σκεφτούμε πως το τέλειο σώμα για μπικίνι απλώς δεν υπάρχει. Το σώμα της παραλίας είναι αυτό που έχουμε και απλώνουμε στην άμμο.
Το τέλειο μαύρισμα
Κάθε καλοκαίρι βομβαρδιζόμαστε από εικόνες με τέλεια μαυρισμένα σώματα. Το χλωμό όμως μπορεί να είναι εξίσου όμορφο με το μαυρισμένο σώμα -δείτε την Lily Collins και την Scarlett Johanson- και φυσικά ποτέ δεν αξίζει τον κόπο να βάζουμε την υγείας μας σε κίνδυνο απλώς για να πετύχουμε έναν πιο σκούρο τόνο στην επιδερμίδα μας. Αποφύγετε το σολάριουμ και προμηθευτείτε τα κατάλληλα αντηλιακά για τις ώρες που θα βρεθείτε κάτω από τον ήλιο.
Μια αγάπη για το καλοκαίρι.
Από τότε που ο Τζον Τραβόλτα και η Ολίβια Νιούτον Τζον τραγούδησαν το Summer Loving στο Grease οι καλοκαιρινοί έρωτες έχουν πάρει διαστάσεις μύθου. Ναι, ωραίοι είναι οι έρωτες του καλοκαιριού αλλά επίσης ωραίο είναι να χαλαρώνεις με τους φίλους ή την οικογένεια σου μακριά από τις υποχρεώσεις της γραφείου.
Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο.
Μην ασχοληθείτε με θέματα της δουλειάς, μην τσεκάρετε τα mail σας και μην προσπαθήσετε να κάνετε πράγματα που δεν είχατε προλάβει και αφορούν υποχρεώσεις. Αφεθείτε στην ραστώνη του καλοκαιριού για να εξασφαλίσετε την ενέργεια που θα σας χρειαστεί την επόμενη σεζόν. Άλλωστε σύμφωνα με έρευνες τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, να έχουμε καλύτερη διάθεση και να νιώθουμε πως έχουμε περισσότερη ενέργεια.
Αποσυνδεθείτε.
Κλείστε το κινητό και το laptop. Στην αρχή θα σας φάνει περίεργο αλλά μετά θα αρχίσετε να απολαμβάνετε την ζωή με λιγότερη τεχνολογία που είναι ο ορισμός της ζωής χωρίς άγχος.
Η απραξία
Ναι το να μην κάνουμε τίποτα είναι ευεργετικό. Αντισταθείτε στην ανάγκη σας να γεμίσετε την ημέρα με δραστηριότητες που θα σας κρατούν απασχολημένη και απολαύστε το τίποτα, εκείνη την ευχάριστη παλιομοδίτικη πλήξη. Ονειροπολήστε, χαζέψτε και περάστε την ημέρα σας χωρίς πρόγραμμα. Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο χαλαρή θα νιώσετε..
Η διασκέδαση
Συχνά τα social media μας κάνουν να αισθανόμαστε ανεπαρκείς -βλέποντας τις φωτογραφίες ή τα post άλλων- ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε κανέναν λόγο. Είναι εύκολο σε κάποιον να κάνει την ζωή του να φαίνεται συναρπαστική στο Instagram και στο Facebook αλλά αυτές οι εικόνες ποτέ δεν λένε την αλήθεια. Ή τουλάχιστον όχι πάντα. Αντί να αφήσετε την ζήλια για τις διακοπές των άλλων να σας κυριεύσει απλώς σκεφτείτε ότι αυτό το καλοκαίρι είναι το δικό σας. Εστιάστε στο πώς εσείς θα χαλαρώσετε και πώς θα κάνετε πράγματα σύμφωνα με τις συνθήκες και τις δυνατότητες της δικής σας πραγματικότητας.

woman.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024