«Ενθαρρυντικός» ο πρώτος γύρος συνομιλιών Ισραήλ-Παλαιστινίων, λέει η Λίβνι
Η ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε «ενθαρρυμένη» από τον πρώτο γύρο των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων στην Ουάσινγκτον.
Η ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε «ενθαρρυμένη» από τον πρώτο γύρο των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων στην Ουάσινγκτον.
«Είναι σημαντικό ότι υπήρξε μια πρώτη συνάντηση, ύστερα από μήνες διαμεσολάβησης των ΗΠΑ» δήλωσε η Λίβνι σε συνέντευξή της στο ισραηλινό ραδιόφωνο, η οποία μεταδόθηκε την Τετάρτη.
Η Τζ.Λίβνι τόνισε ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης συνεργασίας στο Ισραήλ θα πρέπει να στηρίξουν τις συνομιλίες.
Αποδέκτες της δήλωσής της φαίνεται πως ήταν αναφορά στον ηγέτη του Bayit Yehudi, Ναφτάλι Μπένετ και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν, οι οποίοι έστρεψαν τα πυρά τους στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον οποίο χαρακτήρισαν αντι-σημιτη.
‘Ύστερα από ένα αδιέξοδο τριών ετών στην ειρηνευτική διαδικασία, οι επικεφαλής διαπραγματευτές των δυο πλευρών Τζίπι Λίβνι και Σάεμπ Ερεκάτ, επανέλαβαν τη Δευτέρα και την Τρίτη τον απευθείας διάλογό τους υπό την αιγίδα του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να επιδιώξουν τη σύναψη τελικής συμφωνίας εντός εννέα μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός