«Ξεπούλημα» της ΔΕΗ μέσω του σχεδίου αποκρατικοποίησης βλέπει η ΓΕΝΟΠ
Για ξεπούλημα της ΔΕΗ κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ κρίνοντας το σχέδιο αποκρατικοποίησης της, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία «μικρής ΔΕΗ» δεν θα οδηγήσει σε επενδύσεις, δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και δεν θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία.
Για ξεπούλημα κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ κρίνοντας το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία «μικρής ΔΕΗ» δεν θα οδηγήσει σε επενδύσεις, δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και δεν θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία.
Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η πώληση στη συνέχεια του 17% των μετοχών της εταιρίας δεν θα αποφέρει σημαντικά έσοδα, ούτε θα βοηθήσει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές.
Επίσης, υποστηρίζει ότι η πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του δικτύου μεταφοράς έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης.
Τέλος, τονίζει ότι ιδιώτες δραστηριοποιούνται, ήδη, στην ηλεκτροπαραγωγή με επτά μονάδες φυσικού αερίου που διέθεσαν πέρυσι το 32,3% της ζητούμενης ενέργειας, έχουν το 95% της εγκατεστημένης ισχύος από τα αιολικά πάρκα και το 100% στα φωτοβολταϊκά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι
- Ακράτα: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Άμπελο – Δεν απειλούνται σπίτια
