Νέο ασφαλιστικό προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης
Νέες ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης είπε πως το ασφαλιστικό «δεν είναι βιώσιμο» με τη σημερινή του μορφή και αναφέρθηκε στην ανάγκη «εκ θεμελίων» αλλαγής του συστήματος. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο κ. Βρούτσης είχε δεσμευθεί για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, με τη θέσπιση ενιαίων κανόνων λειτουργίας του και ενιαίο τρόπο είσπραξης των οφειλών.
Νέες ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως το ασφαλιστικό «δεν είναι βιώσιμο» με τη σημερινή του μορφή και αναφέρθηκε στην ανάγκη «εκ θεμελίων» αλλαγής του συστήματος.
Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του προ ημερών για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Βρούτσης είχε δεσμευθεί για μια νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα αρχής γενομένης μετά το καλοκαίρι, με τη θέσπιση ενιαίων κανόνων λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και ενιαίο τρόπο είσπραξης των οφειλών.
Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας ότι η αναζήτηση των χρημάτων για την καταβολή συντάξεων από τα Ταμεία δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Αναφορικά με τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη όμοια ρύθμιση στο μέλλον.
Τέλος, αναφορικά με τις συντάξεις «μαϊμού» είπε πως αυτές ανέρχονταν σε 55.000 και πως απαιτήθηκαν μόλις 7 μήνες για να εντοπισθούν και να σταματήσει η παροχή τους. Επεσήμανε δε δεικτικά πως ήταν απλά θέμα πολιτικής βούλησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο
- Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
- Άρης: Το σημάδι στο πόδι του Ρόουζ από το μαρκάρισμα του Ιβανούσετς (pic)
- Νέες ανατριχιαστικές προβλέψεις από τον «ζωντανό Νοστράδαμο» για το 2026- Τι τον φοβίζει περισσότερο;


