Συμμετοχή στη διαχείριση του ΕΣΠΑ ζητούν τα επιμελητήρια
Συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας, στη διαδικασία διοχέτευσης πόρων του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας, στη διαδικασία διοχέτευσης πόρων του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου με τη γερμανική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στην δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, εξέλιξη την οποία η ΚΕΕΕ κρίνει θετικά, ο κ. Μίχαλος προτείνει την άμεση αξιοποίηση 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να στραφούν στην πραγματική οικονομία.
«Λαμβάνοντας υπόψη, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει πιστοληπτική ικανότητα «ΑΑΑ», θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί την επιπλέον προσφορά κεφαλαίων με τη διαδικασία της μόχλευσης, αλλά και με άλλους τρόπους, ώστε τα συνολικά κονδύλια να ανέλθουν στα 6 δισ. ευρώ», αναφέρει.
Η πρόταση προβλέπει τη διαχείριση του κονδυλίου να έχει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία με ευθύνη της θα συστήσει 59 επιτροπές, στα 59 κατά τόπους Επιμελητήρια.
Στις επιτροπές αυτές θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, τεχνοκράτες και εκπρόσωποι τραπεζών, προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των τραπεζικών κριτηρίων δανειοδότησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διεθνής αναγνώριση για τον πολυαθλητικό Ολυμπιακό: «Παραμένει κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με τους περισσότερους τίτλους» (pic)
- Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση και πρόστιμα
- Φροντίδα είναι η προσοχή που δίνεις σε όλα εκείνα που έχουν σημασία για το μωράκι σου
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: Γέννησε το πρώτο παιδί της – Το φύλο του νεογέννητου
- Ξεχάστε το επόμενο «μπαμ» παραγωγικότητας: Η μεγάλη παγίδα της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η απάντηση Κακλαμάνη στο μήνυμα Ανδρουλάκη για την εξεταστική: Ό,τι είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας
