Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ
Με ψήφους 155 υπέρ, 104 κατά και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ). Με την ψηφοφορία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Το Α' τμήμα των Διακοπών της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη.
Με ψήφους 155 υπέρ, 104 κατά και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).
Με την ίδια πλειοψηφία πέρασαν όλα τα άρθρα πλην του άρθρου 12 για το μεσολαβητή, το οποίο καταψήφισε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης απουσίαζε από την ψηφοφορία. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Με αυτήν την ονομαστική ψηφοφορία -κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ- ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Το Α’ τμήμα των Διακοπών της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη.
Λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης είπε ότι «το νομοσχέδιο αυτό φέρει την πολιτική σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης που παίρνει το βάρος να ζητήσει την ψήφισή του» παραδέχτηκε όμως ότι ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου είναι προϊόν εργασίας που έγινε πριν από λίγα χρόνια από μια Επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Αλιβιζάτου, υιοθετήθηκε από τον κ. Μόσιαλο και στη συνέχεια κατατέθηκε αλλά δεν ψηφίστηκε.
«Η κυβέρνηση μας δεν είχε κόμπλεξ να υιοθετήσει οποιαδήποτε πρόταση. Κι αν έγινε λάθος που δεν ψηφίστηκε τότε, οφείλουμε να το ομολογήσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σταμάτης, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις «να συμπράξουν όλοι μαζί σε ένα καινούργιο φορέα».
Ο υπουργός Επικρατείας απευθύνθηκε ιδιαίτερα προς τη ΔΗΜΑΡ: «Αν αυτό το νομοθέτημα είναι καλό, ελάτε μαζί να το ψηφίσουμε. Το ουσιαστικό πνεύμα της Δημοκρατίας απαιτεί να συμπράξουμε σε ό,τι ωφελεί τον τόπο. Η πολιτική δεν είναι πείσματα. Είναι πράξη και θάρρος» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βέλγιο: Αθλητές έστηναν τουρνουά μπάσκετ για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες
- Είχαν στήσει κλώνο κεραίας κινητής τηλεφωνίας, έστελναν παραπλανητικά sms και υπέκλεπταν τραπεζικές κάρτες
- Γροιλανδία: Έφτασαν οι πρώτοι στρατιώτες από την Ευρώπη – Ποιες χώρες συμμετέχουν στην αποστολή
- Αντί να πάρει, θα δώσει – Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον διεκδικεί την περιουσία του πατέρα της και βρέθηκε χρεωμένη 115.000 δολάρια
- Ισχυρή έκρηξη στην Ουτρέχτη – Πληροφορίες για τραυματία
- Σοκαριστικό βίντεο από τη Βρετανία: Έφηβοι παγίδεψαν παιδόφιλο και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου
