Επιφυλάξεις από τη ΓΣΕΒΕΕ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, υποστηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ, τονίζοντας ότι η αναμενόμενη μετατόπιση του τζίρου από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση του κύκλου εργασιών στον κλάδο.
Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, υποστηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Αν και χαρακτηρίζει την εξέλιξη θετική, που ικανοποιεί ένα από τα πάγια αιτήματα της Συνομοσπονδίας, θεωρεί ότι η αναμενόμενη μετατόπιση του τζίρου από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση του κύκλου εργασιών στον κλάδο της εστίασης, με φυσικό επακόλουθο την ένταση των ήδη μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει».
Ισχυρίζεται, δε, ότι η κυβέρνηση «κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς αυτοεξουδετερώνει τα όποια οφέλη θα μπορούσαν να προκύψουν από τις δικές της επίπονες προσπάθειες και επιτυχίες (μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση)».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)