Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε και επισήμως από το Εθνικό ο Σταύρος Ξαρχάκος

Παραιτήθηκε και επισήμως από το Εθνικό ο Σταύρος Ξαρχάκος

Αμετάκλητη χαρακτηρίζει ο Σταύρος Ξαρχάκος την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου. Στην επιστολή παραίτησής του προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Ξαρχάκος τονίζει ότι «δεν είμαι επ' ουδενί διατεθειμένος να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων και αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου».

Αμετάκλητη χαρακτηρίζει ο Σταύρος Ξαρχάκος την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου.

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Ξαρχάκος τονίζει ότι «δεν είμαι επ’ ουδενί διατεθειμένος να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων και αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου».

Να σημειωθεί πως ο Π.Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Ξαρχάκο, με τον οποίο διατηρούν χρόνια φιλική σχέση, και στη μακρά τηλεφωνική συνομιλία τους ο συνθέτης έδειξε πως εμμένει στην απόφασή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο υπουργός προσπάθησε να τον μεταπείσει και του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτησή του.

Όμως ο Σταύρος Ξαρχάκος ισχυρίστηκε ότι δεν διαφαίνεται πεδίο συνεργασίας με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη και παράλληλα εξέφρασε στον υπουργό τη δυσαρέσκειά του, γιατί, όπως του είπε, δεν τον στήριξαν όσο θα περίμενε κάποια μέλη του ΔΣ της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024