Αμετάκλητη χαρακτηρίζει ο Σταύρος Ξαρχάκος την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου. Στην επιστολή παραίτησής του προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Ξαρχάκος τονίζει ότι «δεν είμαι επ' ουδενί διατεθειμένος να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων και αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου».

Αμετάκλητη χαρακτηρίζει ο Σταύρος Ξαρχάκος την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου.

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Ξαρχάκος τονίζει ότι «δεν είμαι επ’ ουδενί διατεθειμένος να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων και αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου».

Να σημειωθεί πως ο Π.Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Ξαρχάκο, με τον οποίο διατηρούν χρόνια φιλική σχέση, και στη μακρά τηλεφωνική συνομιλία τους ο συνθέτης έδειξε πως εμμένει στην απόφασή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο υπουργός προσπάθησε να τον μεταπείσει και του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτησή του.

Όμως ο Σταύρος Ξαρχάκος ισχυρίστηκε ότι δεν διαφαίνεται πεδίο συνεργασίας με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη και παράλληλα εξέφρασε στον υπουργό τη δυσαρέσκειά του, γιατί, όπως του είπε, δεν τον στήριξαν όσο θα περίμενε κάποια μέλη του ΔΣ της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr