Νεκρούς θεωρούν οι ινδικές Αρχές τους 5.748 αγνοούμενους από τις πλημμύρες
Νεκροί θεωρούνται επισήμως οι 5.748 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες του περασμένου μήνα στη βόρεια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις χειρότερες βροχές που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 80 χρόνια. Η παραδοχή πως οι αγνοούμενοι είναι νεκροί ανοίγει το δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς.
Νεκροί θεωρούνται επισήμως οι 5.748 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες του περασμένου μήνα στη βόρεια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταρακάντ Βιτζάι Μπαχουγκούνα, όποιος δεν έχει εντοπιστεί ακόμη θα χαρακτηρίζεται νεκρός, ώστε να ξεκινήσει η κυβέρνηση να δίνει τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.
«Θα εκδώσουμε τη λίστα (με τα ονόματα των αγνοουμένων) αργότερα σήμερα» είπε τη Δευτέρα ο ίδιος στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ντεχραντούν. Η κυβέρνηση θα καταβάλει 500.000 ρουπίες (8.325 δολάρια) για το κάθε θύμα, πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες στα μέσα Ιουνίου έπληξαν χιλιάδες κατοίκους και προσκυνητές που επισκέπτονταν ινδουιστικούς ναούς στην περιοχή των Ιμαλαϊων.
Ο αρχικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ανερχόταν μέχρι τώρα σε περίπου 600. Ο Πιγιούς Ραουτέλα, διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου, είπε ότι ο ακριβής αριθμός των θυμάτων μπορεί να μη γίνει ποτέ γνωστός.
Από τις πρώτες βροχοπτώσεις εξαιτίας των μουσώνων πλημμύρισαν 4.200 χωριά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ηλεία: Έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονου αγνοούμενου στα Κρέστενα – Εξαφανίστηκε από το απόγευμα του Σαββάτου
- Το 1924 ο Ιάκωβος Συρίγος ίδρυσε το ισόγειο κατάστημά του σε ένα διώροφο νεοκλασικό της οδού Πατησίων
- Νέα πυρά Μασκ κατά ΕΕ μετά το πρόστιμο στο X: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι Δημοκρατία, αλλά γραφειοκρατία
- Λάρισα-Παναθηναϊκός 2-2: Ο Μλαντένοβιτς «κρέμασε» το Τριφύλλι
- Προς αλλαγή του κανονισμού για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

