Εν αναμονή αποφάσεων για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Proton
Σήμερα, Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον του ΤΤ και της Proton Bank. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη προσεχή Δευτέρα. Ενδιαφέρον για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν εκδηλώσει οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Γενική Τράπεζα. Για την Proton εκδιαφέρον εκδήλωσε η Eurobank και το fund Oaktree Capital.
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την Παρασκευή, θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank.
Ο διαγωνισμός πώλησής του έχει εξελιχθεί σε σίριαλ μετά την ανατροπή της τελευταίας στιγμής στις προϋποθέσεις για την έκφραση των οικονομικών προσφορών, η οποία θεωρήθηκε από την αγορά ως «φωτογραφική» παρέμβαση της τρόικας ώστε το ΤΤ να καταλήξει στη Eurobank.
Στις 11:00 σήμερα, Παρασκευή, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ, για την κατάρτιση της εισήγησης της για τις προτιμητέες προσφορές -επί των αξιολογήσεων των συμβούλων πώλησης- και την οποία θα καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο το μεσημέρι.
Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες ή την τράπεζα στην οποία θα καταλήξουν ΤΤ και Proton θα ανακοινωθούν τη προσεχή Δευτέρα.
Ενδιαφέρον για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν εκδηλώσει οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Γενική Τράπεζα.
Για την Proton εκδιαφέρον εκδήλωσε η Eurobank και το fund Oaktree Capital.
Σημειώνεται πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει ίδια κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ και η Proton Bank 250 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι αίτημα για εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται υπό πώληση από τον εκκαθαριστή της πρώην Λαϊκής Τράπεζας υπέβαλε ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ως επικεφαλής ομάδας ισχυρών επιχειρηματιών, θέλει να αποκτήσει άδεια με στόχο τη δραστηριοποίηση στην εγχώρια τραπεζική αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
- Τουρκία: Πρόκληση του υπουργείου Άμυνας – Τι λέει για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις
- Κρητηνία: Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του αγοριού στη Ρόδο – Εντοπίστηκε καλά στη υγεία του
- Αρχεία Έπσταϊν: Τα email της Γκισλέιν Μάξγουελ με το «A» και οι σκιές γύρω από τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Χόλ: «Αυτον τον παίκτη πρέπει να σταματήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους»


