Χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων η εργασία τις Κυριακές, λέει το ΚΚΕ
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο εμπόριο και στη χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων που δεν θα μπορούν να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα - 12 ώρες την ημέρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση τονίζει πως «με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμποροκαταστημάτων, υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ».
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο εμπόριο και στη χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων που δεν θα μπορούν να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα – 12 ώρες την ημέρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση τονίζει πως «με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμποροκαταστημάτων, υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματιών στον χώρο του εμπορίου και του τουρισμού».
«Μεγάλο ψέμα» χαρακτήρισε το ΚΚΕ τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Στον αντίποδα, τόνισε πως «οι όποιες θέσεις δημιουργηθούν, θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα χαθούν, καθώς θα βάλουν λουκέτο τα καταστήματα που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο νέο ωράριο, ενώ θα καλυφθούν και με την εντατικοποίηση της εργασίας του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού».
«Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική, αγωνιστική κοινή δράση αυτοαπασχολούμενων, εμποροϋπαλλήλων και άλλων εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζένιφερ Λόπεζ: Είναι «εξαδάχτυλη»; Η φωτογραφία που προκάλεσε πανικό στα social media
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/3): Δράση με Champions League και τον επαναληπτικό τελικό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ
- Έρχεται αφρικανική σκόνη από τη Λιβύη και την Αίγυπτο – Πού θα πέσουν λασποβροχές
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: Εάν υπουργός άλλης κυβέρνησης έκανε τη δήλωση του Γεωργιάδη θα είχε παραιτηθεί
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Σε εξέλιξη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών – Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας