Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 11 Ιουλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 11 Ιουλίου

Οκτώ (!) ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους το Star Trek Into Darkness, το The Iceman με τον πάντα εξαιρετικό Μάικλ Σάνον και η νέα ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ο Κανόνας της Σιωπής.

Οκτώ (!) ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους το Star Trek Into Darkness, το The Iceman με τον πάντα εξαιρετικό Μάικλ Σάνον και η νέα ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ο Κανόνας της Σιωπής.

  • Διαβάστε περισσότερα στο in.gr Σινεμά

Star Trek Into Darkness

Στο Star Trek into Darkness το πλήρωμα του θρυλικού Enterprise επιστρέφει στη Γη και ανακαλύπτει πως μια τρομακτική δύναμη που εδρεύει στην ίδια την οργάνωσή τους, απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Έχοντας, ταυτόχρονα, και προσωπικά ζητήματα να λύσει, ο κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει επικεφαλής ενός ανθρωποκυνηγητού για να σταματήσει ένα άτομο – όπλο μαζικής καταστροφής.

Σκηνοθεσία: Τζέι Τζέι Έιμπραμς
Πρωταγωνιστούν: Ζάκαρι Κουίντο, Κρις Πάιν, Ζόι Σαλντάνα, Σάιμον Πεγκ, Μπένεντικτ Κούμπερμπατς

The Iceman

Η ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Ο Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι μοιάζει με έναν απλό οικογενειάρχη. Ωστόσο, για σχεδόν τρεις δεκαετίες εργαζόταν ως εκτελεστής για λογαριασμό της μαφίας, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους, χωρίς η οικογένειά του να υποψιάζεται τη διπλή ζωή του. Στον ρόλο του Κουκλίνσκι βρίσκουμε τον -πάντα εξαιρετικό- Μάικλ Σάνον (Το Καταφύγιο, Άνθρωπος από Ατσάλι).

Σκηνοθεσία: Άριελ Βρόμεν
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Σάνον, Γουινόνα Ράιντερ, Κρις Έβανς, Ρέι Λιότα, Ντέιβιντ Σουίμερ

Ο Κανόνας της Σιωπής

Πολιτική θεματική επιλέγει για ακόμα μία φορά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος κρατά ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή. Ένας νεαρός δημοσιογράφος ερευνά μια παλιά υπόθεση με σύγχρονες προεκτάσεις και αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα ενός επιφανούς δικηγόρου. Πρόκειται για έναν πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο. Ο άνδρας θα τραπεί σε φυγή, με το FBI να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σία Λα Μπεφ, Τζούλι Κρίστι, Άννα Κέντρικ, Σούζαν Σάραντον, Νικ Νόλτε

Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει

Η Μόνα, 26 χρονών μετανάστρια από την Νότια Αφρική δουλεύει στο μίνι μάρκετ των πεθερικών της στο Σικάγο. Είναι παντρεμένη με τον Μουράντ, έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να επιβληθεί στην αυταρχική μητέρα του. Η Μέριλιν, 29 χρονών δουλεύει σε μια εταιρεία επισκευής υπολογιστών. Ο γάμος της με τον Χάρβεϊ κρέμεται από μια κλωστή. Το μόνο πράγμα στη ζωή της που της δίνει χαρά είναι ο χορός της κοιλιάς, ένα πάθος που μοιράζεται με την Μόνα. Όταν βρίσκουν την πεθερά της Μόνα νεκρή στο κρεβάτι της, αποφασίζουν να φύγουν μαζί. Η εξαιρετική πρωταγωνίστρια της ταινίας Η Πέτρα της Υπομονής συνεργάζεται με τη Σιένα Μίλερ σε μία ταινία που μάς φέρνει στο νου το Θέλμα και Λουίζ.

Σκηνοθεσία: Ρασίντ Μπουσαρέμπ
Πρωταγωνιστούν: Σιένα Μίλερ, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ροσντί Ζεμ

Γεννημένοι Ξανά

Η ιταλίδα Τζέμα και ο αμερικανός Ντιέγκο θέλουν απεγνωσμένα να κάνουν παιδί. Θα αποφασίσουν να πάνε στο Σεράγεβο, αναζητώντας μια παρένθετη μητέρα. Θα βρεθούν, όμως, αντιμέτωπη με την πολιορκία της πόλης από τις σερβικές δυνάμεις και τον πόλεμο. Δυστυχώς, ούτε η σκηνοθεσία του Σέρτζιο Καστελίτο, ούτε οι ερμηνείες των Πενέλοπε Κρουθ και Εμίλ Χιρς αρκούν για να πείσουν για την αξία αυτού του μελοδράματος.

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουθ, Εμίλ Χιρς

Ένα Πιστόλι σε Κάθε Χέρι

Έξι διαφορετικές ιστορίες παρακολουθεί η ταινία του Κεσκ Γκάι. Στο επίκεντρο η Βαρκελώνη, όπου οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, τη βία, τη σεξουαλική ανικανότητα, τη φιλία.

Σκηνοθεσία: Κεσκ Γκάι
Πρωταγωνιστούν: Εντουάρντο Νοριέγκα, Ρικάρντο Νταρίν, Χαβιέ Καμάρα

Οι Μεγάλοι 2

Ο Άνταμ Σάντλερ αποφασίζει να πάρει τη γυναίκα του και να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής του πρώτου για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Εκεί συναντά τους φίλους του, επιμένοντας ότι δεν θέλει να μεγαλώσει. Η ταινία αποτελεί σίκουελ των πρώτων Μεγάλων και το χοντροκομμένο χιούμορ της δεν άρεσε καθόλου στους ξένους κριτικούς.

Σκηνοθεσία: Ντένις Ντάγκαν
Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς, Κρις Ροκ, Σάλμα Χάγεκ

Η Άρπα της Βιρμανίας

Στην επανέκδοση της εβδομάδας έχουμε μία ταινία του 1956, σε σκηνοθεσία Κον Ιτσικάβα. Μετατρέποντας ένα παιδικό βιβλίο σε αντιπολεμική ελεγεία, ο Ιτσικάβα περιγράφει την ιστορία ενός πληγωμένου στρατιώτη στη Βιρμανία του 1945, ο οποίος δεν δέχεται να επιστρέψει στη μονάδα του και αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε βουδιστή μοναχό για να θάψει τους νεκρούς του πολέμου.

Σκηνοθεσία: Κον Ιτσικάουα
Πρωταγωνιστούν: Ρενάτο Μικούνι, Σόι Γιασούι, Γιουν Χαμαμούρα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024