Καμία απόλυση στο υπουργείο Υγείας, διαβεβαίωσε ο Αδ.Γεωργιάδης
Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να φτιαχτεί από την αρχή, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες ότι στον Οργανισμό θα μπουν ξένοι διαχειριστές. Σχετικά με τη διαθεσιμότητα, δεσμεύθηκε ότι από τον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να φτιαχτεί από την αρχή, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες ότι στον Οργανισμό θα μπουν ξένοι διαχειριστές. Σχετικά με τη διαθεσιμότητα, δεσμεύθηκε ότι από τον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις.
«Η δέσμευση του υπουργείου αφορά 1.250 εργαζομένους έως το τέλος του 2013 και άλλους τόσους έως το τέλος του 2014. Υπάρχουν κένες οργανικές θέσεις και δεν θα δημιουργηθούν νέες.
» Από όπου μπορούμε να πάρουμε εργαζόμενους που θα μας φανούν χρήσιμοι, θα τους πάρουμε. Οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στη διαθεσιμότητα» διαβεβαίωσε.
Είπε ακόμη ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις ακόμη και μετά το πρόγραμμα κινητικότητας σε ειδικότητες, όπως νοσηλευτές τραυματιοφορείς κλπ.
Αναφερόμενος στο πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ, τόνισε: «Έχει χαθεί ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ και δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, όπως λειτουργεί σήμερα».
Για το θέμα της κατάργησης της υγειονομικής διάταξης, που αφορά τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ και της δημοσιοποίησης των ονομάτων οροθετικών ιερόδουλων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στο κομμάτι στο κομμάτι αυτό έγιναν λάθη.
Αναφερόμενος όμως στην κατάργηση της διάταξης από την κ. Σκοπούλη τόνισε: «Έκανε κάτι αδιανόητο, δεν έφτιαξε καινούργια διάταξη και δεν υπήρχαν έλεγχοι για τα λοιμώδη νοσήματα».
Τόσο ο υπουργός όσο και η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή εξήγησαν ότι το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων θα πρέπει να ειδωθεί με μεγάλη ευαισθησία, αλλά και ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να συνεχιστούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον