«Τούρμπο»: ένα σαλιγκάρι υψηλών…ταχυτήτων!
Ένα σαλιγκάρι που ονειρεύεται να γίνει το γρηγορότερο του κόσμου, είναι ο πρωταγωνιστής της τρισδιάστατης κωμωδίας “Τούρμπο” που έρχεται στις αίθουσες στις 18/7 από την Odeon! Το μήνυμα της ταινίας; Σπάστε τα στερεότυπα! Ένα νεαρό σαλιγκάρι…λατρεύει την ταχύτητα, ονειρεύεται να σπάσει του κανόνες της φύσης και να γίνει “Τούρμπο”! Οι δημιουργοί των ταινιών «Μαδαγασκάρη», «Kung […]
Ένα νεαρό σαλιγκάρι…λατρεύει την ταχύτητα, ονειρεύεται να σπάσει του κανόνες της φύσης και να γίνει “Τούρμπο”!
Οι δημιουργοί των ταινιών «Μαδαγασκάρη», «Kung Fu Panda» και «Οι Κρούντς» υποστηρίζουν ότι:
| «κανένα όνειρο δεν είναι μεγάλο, κανένας ονειροπόλος μικρός!» |
Ακολoυθώντας αυτό το moto, “οδηγούν” την ιστορία ενός μικρού σαλιγκαριού με μεγάλα όνειρα, που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους ρυθμούς της ζωής του – όπως κι εμείς εξάλλου – αποκτά εμμονή με την ταχύτητα και αισθάνεται ανύπαρκτο στην αργή κοινωνία των σαλιγκαριών!
Ύστερα από ένα περίεργο ατύχημα, η ζωή του “Τούρμπο” αλλάζει! Αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις που του επιτρέπουν να κινείται με απίστευτη ταχύτητα και ξεκινά να εκπληρώσει το όνειρό του: να συναγωνιστεί απέναντι στους καλύτερους στον αγώνα Indianapolis 500.
Ο Τούρμπο, είναι το απόλυτο αουτσάιντερ που ασκεί το φαινομενικά αδύνατο! Ωστόσο ο Τούρμπο έχει σκοπό να ξεφύγει από τα στερεότυπα της κοινωνίας και του μικρόκοσμού του.
Καθώς, ο Τούρμπο ξεκινά το ταξίδι του, βρίσκεται ξαφνικά πάνω από τη γέφυρα ενός αυτοκινητοδρόμου μέσα στο καπό ενός σπορ αυτοκινήτου και συγκεκριμένα μέσα σε ένα νιτρομπούκαλο, με αποτέλεσμα να αλλάξει η μοριακή του δομή. Το ατύχημα αυτό – ή μάλλον ευτύχημα για τον Τούρμπο – τον μετατρέπει σε ένα σαλιγκάρι, το οποίο μπορεί να τρέξει με 200 χλμ. την ώρα.
Ο αδερφός του Τούρμπο, ο Τσετ, του οποίου το μόνο μέλημα είναι η ασφάλεια, αγαπά πολύ τον αδερφό του, αλλά θεωρεί πως όλη αυτή η εμμονή με την ταχύτητα μπορεί να είναι καταστροφική.
Ο αγώνας ξεκινά…
«Η ταινία είναι μια ιστορία σούπερ ηρώων και αγώνων ταχύτητας αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ιστορία για αδύναμους χαρακτήρες. Ο Τούρμπο έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αουτσάιντερ, δεν περιμένεις να καταφέρει κάτι, γεννημένος σαλιγκάρι, με μια ζωή γεμάτη εμπόδια. Αν ψάξεις όμως λίγο πιο βαθιά, ένα σαλιγκάρι είναι ο τέλειος χαρακτήρας για να δημιουργήσεις μια ιστορία για αδύναμους και για όσους δεν τολμούν», λέει ο σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Σόρεν.
«Η βασική πηγή έμπνευσης ήταν ο γιος μου, ο οποίος ακόμα πριν αρχίσει να μιλάει είχε εμμονή με τα αυτοκίνητα και τους αγώνες ταχύτητας», συνεχίζει.
Η άλλη πηγή έμπνευσης για τον Σόρεν ήταν ένα «σαλιγκαροπρόβλημα» που είχε στον κήπο του. Ένα σαλιγκάρι του έτρωγε τις ντομάτες που είχε στην αυλή. «Αυτός ο συνδυασμός της αργής κίνησης (τα σαλιγκάρια) και της ταχύτητας (η εμμονή του γιου του) ήταν τα δύο καταλυτικά στοιχεία τα οποία με οδήγησαν στη δημιουργία της ιστορίας, η οποία επικεντρώνεται στα όνειρα των σαλιγκαριών, δηλ. στα όνειρα που έχει κάθε άνθρωπος».
| Οι ηθοποιοί που δανείζουν τη φωνή τους είναι οι: Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Στεφόπουλος, Φώτης Πετρίδης, Βασίλης Μήλιος, Δημήτρης Μαρίζας, Πόπη Χατζηδημητρίου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Θάνος, Γιάννης Δρίτσας, Άγγελος Λιάγκος, Τηλέμαχος Κρεβάικας |
| Η ταινία έρχεται στους κινηματογράφους στις 18 Ιουλίου από την Odeon |
Επιστρέψτε στη αρχική σελίδα του σινεμά και δείτε τις νέες προβολές, κινηματογραφικά νέα και αίθουσες προβολής!
![]()
- Οδηγός παρέσυρε 15 άτομα σε παρέλαση στη Λουιζιάνα
- Ιταλία: Περιορισμοί στα καύσιμα στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας
- ΟΗΕ – Ορμούζ: Αναβολή χωρίς νέο χρονοδιάγραμμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο απόφασης του Μπαχρέιν
- Ιράν: Οι κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με τις γυναίκες που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
