Βίκυ Καγιά: ένα πολύπλευρο ταλέντο
Η Βίκυ Καγιά βγήκε στις πασαρέλες από μικρή. Γεννήθηκε σαν σήμερα 4 Ιουλίου του 1978.
Από 14 ετών έγινε το κορίτσι που ήθελαν να φωτογραφήσουν οι περισσότεροι στα περιοδικά, στις καμπάνιες αλλά και στα διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ. Στα 18 της άρχισε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο μόντελινγκ στην κοιτίδα της μόδας το Παρίσι. Μετά ταξίδεψε και στην υπόλοιπη Ευρώπης όπως στο Μιλάνο, στο Λονδίνο αλλά και στη Γερμανία.
Έχοντας λοιπόν στο ενεργητικό της μια διεθνή καριέρα καταξιωμένη στην Ευρώπη, γυρίζει στην Ελλάδα.
Ένα όμορφο κορίτσι, που παίζει με τον φακό, όπως με τον καλύτερό της φίλο δεν θα μπορούσε να μείνει για πολύ έξω από την τηλεοπτική οικογένεια.
Ήταν μιά από τις δύο επιλογές της ΕΡΤ μαζί με την Μαρία Μενούνος για την παρουσίαση της Eurovision 2005 που έγινε στην Αθήνα, δίπλα στον Σάκη Ρουβά. Τελικά τη θέση την κέρδισε η Μ. Μενούνος.
Δεν άργησε όμως και πολύ να ανέβει τα σκαλιά της μικρής γυάλινης κυρίας, αφού την επόμενη χρονιά το 2006, της έγινε πρόταση από το Mega να παρουσιάσει το talent show «So you think you can dance» για δύο πετυχημένες τηλεοπτικές σεζόν. Ήταν ίσως αυτό το show ο προπομπός αυτού που θα ακολουθούσε μετά, αφού έτσι εγκαινιάστηκε η περίοδος που ένα μετά το άλλο τα χορευτικά show θα γινόντουσαν η «εβδομαδιαία συνήθειά» μας:
Μετά το Mega ήρθε η σειρά του Alpha. Τον Οκτώβρη του 2008 παρουσίασε τη εκπομπή «Είσαι μέσα;».
Τα χρήματα της εκπομπής πήγαιναν σε διάφορα ιδρύματα, ενώ τον Απρίλιο του 2009 πήγε στο κανάλι του ΑΝΤ1, όπου και της έγινε πρόταση να παρουσιάζει τον τελευταίο «Πρωινό καφέ» του σταθμού.
Παρουσίασε δύο τελικούς διαγωνισμούς ομορφιάς του ΑΝΤ1, τον 20ό διαγωνισμό το 2009 και τον 21ο το 2010.
Από το 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2011 παρουσίαζε το επιτυχημένο talent show «The next top model».
Στο πρώτο MadWalk by Vodafone το 2011, The Fashion Music Project ήταν συμπαρουσιάστρια με την Τάμτα, το οποίο προβλήθηκε από τον ANT1.
Η Βίκυ όμως διακρίθηκε και στον κινηματογράφο αφού συμμετείχε και στις δύο top ταινίες με τίτλο «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» το 2006 αλλά και στο σήκουελ της ταινίας το 2011 «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά».
«Δυο τρελοί τρελοί παραγωγοί»
Αλλά εκεί που πραγματικά εξέπληξε τους πάντες ήταν η συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Δυο τρελοί τρελοί παραγωγοί» στο ρόλο της μοιραίας γυναίκας που θα «χωρίσει» τους δυο παραγωγούς, της ξανθιάς εκρηκτικής Σουηδέζας σεξοβόμβας Ούλα, Το έργο παίχτηκε δυο σεζόν το 2007 έως το 2009 στο Θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.
Ένα σπαρταριστό μιούζικαλ «TheProducers» των MelBrooks και ThomasMeehan, που ανέβηκε το 2001 στο Broadway και βασίζεται στην ομώνυμη κινηματογραφική κωμωδία του MelBrooks.
Το 2011 παντρεύτηκε τον Νίκο Κριθαριώτη.
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- ΑΙ: Πώς άλλαξε καθοριστικά την υγεία το 2025 – Ο αντίλογος για τα κενά ασφαλείας και τα ηθικά διλήμματα
- Ειρήνη για τα Χριστούγεννα: Υπάρχει η διπλωματία των γιορτών ή είναι απλά θέατρο;
- Τα τέρατα των Χριστουγέννων: Οι πιο τρομακτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο
- Βαρδούσια: «Πιθανότατα έχασαν τον προσανατολισμό τους» – Με συνδρομή ελικοπτέρου η μεταφορά των νεκρών ορειβατών
- Η Κέιτι Πέρι στο διάστημα, τα Labubu εκατομμυριούχοι – Οι στιγμές της ποπ κουλτούρας που τρέλαναν το διαδίκτυο το 2025


