Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΚΑΣ «έκοψε» Νταλάρα και Γλυκερία από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Το ΚΑΣ «έκοψε» Νταλάρα και Γλυκερία από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η συναυλία-αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου. Το ΚΑΣ «έκοψε», επίσης, από το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών τις παραγωγές «Άνδρες έτοιμοι για όλα» και «Fame», καθώς και την παιδική παράσταση «Μάικ ο Φασολάκης».

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η συναυλία-αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου.

Με ισοψηφία 7 υπέρ και 7 κατά -συμπεριλαμβανομένης στις αρνητικές και της ψήφου της προέδρου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που υπερισχύει- τα μέλη του ΚΑΣ αποδέχτηκαν τις αντιρρήσεις της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που υποστήριξε ότι η κατάσταση του μνημείου δεν «σηκώνει» μεγάλη προσέλευση θεατών -κάτι που θεωρείται σίγουρο λόγω της δημοφιλίας των καλλιτεχνών. Η αιτιολόγηση της γνωμοδότησης ανέφερε την ανάγκη προστασίας του μνημείου, αλλά και της ασφάλειας των επισκεπτών.

Παρόμοιοι προβληματισμοί ακούστηκαν και κατά τη συζήτηση που αφορούσε στο 32ο Φεστιβάλ Πάτρας, αν και στην περίπτωση της παραχώρησης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών για τις συναυλίες των επίσης δημοφιλών Χαρούλας Αλεξίου, Θάνου Μικρούτσικου και Μάριου Φραγκούλη, η ζυγαριά έγειρε προς τη μεριά του «ναι».

Τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν κατά πλειοψηφία υπέρ της πραγματοποίησης των παραπάνω συναυλιών, με ανώτερο αριθμό προσέλευσης τα 1.500 άτομα, ένα όριο που, σύμφωνα με το Συμβούλιο, θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, καθώς στο παρελθόν έχει κατά κόρον καταστρατηγηθεί.

Αρνητικές ωστόσο ήταν οι «ψήφοι» για την παράσταση «Άνδρες έτοιμοι για όλα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που διασκεύασαν το γνωστό κινηματογραφικό έργο «The Full Monty», με το σκεπτικό ότι δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών.

Επίσης τα μέλη ήταν αρνητικά ως προς την πραγματοποίηση του μιούζικαλ «Fame», λόγω του πολυπρόσωπου χαρακτήρα της παραγωγής, αλλά και της παιδικής παράστασης «Μάικ ο Φασολάκης» της Μαρί Κυριακού για τους πιθανούς κινδύνους στην ασφάλεια των παιδιών.

Τέλος, τα μέλη του ΚΑΣ είπαν κατά πλειοψηφία «όχι» και στην παράσταση «Τα Βαφτίσια», επειδή πέρσι η ίδια παραγωγή παίχτηκε στο μνημείο με υπεράριθμα εισιτήρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024