Δακρυγόνα και τέσσερις συλλήψεις σε διαδήλωση στην Άγκυρα
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού αργά το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της 'Αγκυρας για να διαλύσει εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, προχωρώντας σε τέσσερις συλλήψεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού αργά το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της ‘Αγκυρας για να διαλύσει εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, προχωρώντας σε τέσσερις συλλήψεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η επέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε στη συνοικία Ντικμέν, θέατρο συγκρούσεων εδώ και πολλές εβδομάδες ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης.
Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε μια οδική αρτηρία εμποδίζοντας την κυκλοφορία και προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Από την έναρξη των διαδηλώσεων τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους -τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνονικός- και περίπου 8.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα η ένωση των τούρκων γιατρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής δηλώνει αντίθετος με τον πόλεμο – «Αυτό δεν είναι ‘Πρώτα η Αμερική’»
- «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω» – Δεν απηύθυνε ομιλία στο Σύνταγμα η Καρυστιανού
- LIVE: Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ
- LIVE: ΟΦΗ – ΑΕΛ Novibet
- Γιατί οι νέοι στη Σκωτία επιστρέφουν στα γαελικά;
- Τραμπ: Το Ιράν κατασκευάζει πυραύλους που θα χτυπήσουν τις ΗΠΑ – Δεν επιβεβαιώνεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
