«Όχι» στη διαθεσιμότητα λέει η ΟΛΜΕ και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις
«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζουν οι καθηγητές το ενδεχόμενο απολύσεων, διαθεσιμότητας ή υποχρεωτικής μετάθεσης εκπαιδευτικών και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου 8.000 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζουν οι καθηγητές το ενδεχόμενο απολύσεων, διαθεσιμότητας ή υποχρεωτικής μετάθεσης εκπαιδευτικών και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου 8.000 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο κοινό συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα επιδιώξει την Παρασκευή, με παράσταση διαμαρτυρίας του, να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Στο 16ο συνέδριο της Ομοσπονδίας, που αρχίζει τις εργασίες του την επόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου, στην Αθήνα, θα λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. Καλούν σε συγκρότηση κοινού μετώπου με όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης/διαθεσιμότητας, προειδοποιώντας: «Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο