Πιστή στις παραδόσεις της, η Porsche ετοιμάζει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση της 911 με αφετηρία την Turbo S εκδοχή της και η οποία θα φέρει τα διακριτικά GT2.

Αυτό σημαίνει ότι η φερώνυμη έκδοση η οποία συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης, θα διαθέτει ως επί το πλείστον, τα ίδια μηχανικά μέρη με την Turbo S, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα της, ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου “flat-six” 3,8 λίτρων με απόδοση 560 ίππους σε συνδυασμό με το γνωστό PDK κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σε απόλυτα μεγέθη, αυτό θα μεταφράζεται σε μέγιστη ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα, ενώ ο χρόνος επιτάχυνσης της 911 GT2 από 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 3,0 δευτερόλεπτα.

Αυτό που δεν αναμένεται να μεταφερθεί από την Turbo S έκδοση στην GT2, είναι το σύστημα τετρακίνησης, μιας και η τελευταία αναμένεται να ακολουθήσει την αγωνιστική παράδοση και να είναι πισωκίνητη. Εν αντιθέσει με την τετρακίνηση το παρών στη νέα 911 GT2 αναμένεται να δώσει ένα σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Για εκείνους που δεν θεωρούν επαρκώς εξωτικές τις προδιαγραφές της νέας επικείμενης έκδοσης, το 2015 αναμένεται και μια GT2 RS έκδοση η οποία θα ξεπερνά τους 620 ίππους

AUTOMEDIA