53ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης Μόντε Κάρλο
Δείτε τη λίστα με τους νικητές παρακάτω.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
TV MOVIES
Best Television Film
Aglaja
M-RTL ZRT, Hungary
Καλύτερος Director
Krisztina Deák, για το «Aglaja»
M-RTL ZRT, Hungary
Καλύτερος ηθοποιός
Arsher Ali, Complicit
Many Rivers Films, UK
Καλύτερη ηθοποιός
Eszter Ónodi για την τηλεταινία «Aglaja»
M-RTL ZRT, Hungary
MINISERIES
Best Miniseries
Letter To Eva
TVE, Spain
Καλύτερη ηθοποιός
Julieta Cardinali, Letter to Eva
TVE, Spain
Καλύτερος ηθοποιός
Ivan Trojan, Burning Bush
HBO Europe S.R.O., Czech Republic
NEWS
Best News Documentary
On The Spot – Warriors
MTVA, Hungary
Καλύτερο ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου
Chronicle Of A Forgotten Death
Point Prod, Switzerland
Η καλύτερη ενημερωτική εκπομπή
Marikana Mine Massacre
Sky News, UK
Καλύτερη ενημερωτική εκπομπή 24ώρου
ΑRT Meteorite
RT TV Channel, Russia
Κωμικές σειρές: Best International Comedy TV Series, Modern Family 20Th Century Fox International Television Distribution, U.S.
Καλύτερη ευρωπαική κωμική σειρά: Fresh Meat All3Media International, UK
Καλύτερη δραματική σειρά: Breaking Bad, Sony Pictures Television, U.S.
Καλύτερη δραματική ευρωπαική σειρά: Borgen III Danish Broadcasting Corporation, Denmark
Καλύτερη κωμική σειρά: The Big Bang Theory Chuck Lorre Productions/Warner Bros. Television, U.S.
Λίγα λόγια για το φεστιβάλ:
Οι Χρυσές Νύμφες είναι τα βραβεία που απονέμονται στον ετήσιο Τηλεοπτικό Φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο, (εμπνευσμένα από την ελληνική Μυθολογία). H διοργάνωση από το 1961 βραβεύει και αναγνωρίζει την τηλεόραση, σαν μέσο που ενώνει τους πολιτισμούς και προβάλλει διαφορετικές κουλτούρες και γνώσεις.
Για να προώθησει το φεστιβάλ το 1961, ο πρίγκηπας Rainier III του Μονακό, ήθελε να ενθαρρύνει μια νέα μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, στην υπηρεσία της ειρήνης και της κατανόησης για την ανθρωπότητα».
Η διεθνής θέση του Monaco ταίριαξε πολύ με τη φιλοδοξία του πρίγκηπα, για την αναγνώριση της τηλεόρασης σαν μέσο που ενώνει τους πολιτισμούς και προβάλλει διαφορετικές κουλτούρες και γνώσεις.
Κάθε χρόνο συμμετέχουν διάφορες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, στο Φεστιβάλ της TV του Μόντε Κάρλο και τα καλύτερα προγράμματα στο εν λόγω φεστιβάλ βραβεύονται με το αγλαματίδιο Golden Nymph.
Σειρές, τηλεταινίες, ντοκιμαντέρ και ειδησεογραφικά προγράμματα, απ’ όλο τον κόσμο περιμένουν να ξεχωρίσουν και να πάρουν το πολυπόθητο βραβείο τους. Το 1988, ο διάδοχος του θρόνου H.S.H. Αλβέρτος ΙΙ ονομάστηκε Πρόεδρος του φεστιβάλ.
Ο Γιώργος Σατσίδης βρέθηκε στο κόκκινο χαλί της βραδιάς της απονομής των βραβείων και συνάντησε τους περιζήτητους πρωταγωνιστές των πιο δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών στον κόσμο: Glee, Arrow, Game of Thrones, CSI Los Angeles, Revolution, Mentalist, Dallas κ.ά.
Το τηλεοπτικό φεστιβάλ του Monte Carlo διεξήχθει 6-10 Ιουνίου. Το τηλεοπτικό φεστιβάλ απένειμε τα βραβεία Golden Nymph με μεγάλους νικητές την τηλεταινία «Aglaja» και τις σειρές «Breaking Bad», «Modern Family», «Borgen» και «Fresh Meat».
Ανάμεσα στους σταρ που παραχώρησαν συνέντευξη στο Γιώργο είναι και το σούπερ μόντελ, Αντριάνα Σκλεναρίκοβα που ζούσε κάποτε στην Αθήνα.
Το μοντέλο- σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες- με τα υψηλότερα πόδια στον κόσμο, αποκαλύπτει το νέο τόπο διαμονής της μετά την Ελλάδα, απαντάει στις φήμες για φοροδιαφυγή, εξηγεί πώς διατηρεί τη σιλουέτα και την ομορφιά της, μιλάει για τον έρωτα μετά τον Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και τι της λείπει από την Ελλάδα.
«Λατρεύω την ελληνική κουζίνα», λέει χαρακτηριστικά, «και μου λείπει το σουβλάκι!». Αποκάλυψε, επίσης, ότι πρόσφατα βρέθηκε για διακοπές στην Σαντορίνη και μαγεύτηκε από την θέα στο Αιγαίο.
Όσο για την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας; Η διεθνής καλλονή έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει λέγοντας: » Κουράγιο Έλληνες, όλα θα πάνε καλά!»
- Αηδία κι απόλαυση – Το ελβετικό τυρί που μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα και λατρεύεται τις γιορτές
- Πολλές ημερομηνίες, μία Πρωτοχρονιά – Πώς και πότε γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου ανά τον κόσμο
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Νέα Υόρκη: Ακραία χιονοθύελλα «σαρώνει» την πόλη – Πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στους δρόμους
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία
- Λάρισα: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων – Στο νοσοκομείο 22χρονη τραυματίας

