Για 13η χρονιά το Φεστιβάλ Νάξου ανοίγει τις πύλες της δημιουργίας, της έκφρασης και της καλλιτεχνικής αναζήτησης στον Πύργο Μπαζαίου με θέατρο, μουσική, χορό και λόγο.

Η έναρξη του Φεστιβάλ, που και φέτος την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Στέλιος Κρασανάκης, είναι το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Μίτος – η πορεία» με έργα της Όλγας Πλαστήρα από ναξιακό μάρμαρο. Στην έκθεση προσκαλεί το ζωγράφο-χαράκτη, Αντζέι Βισνιέφσκυ, πολωνικής καταγωγής για να συνυπάρξουν δημιουργικά.

Κυριακή 16/6 (ώρα 21:00) – Πύργος Μπαζαίου
«Ο ξένος που έφυγε»: Θεατρική Ανάγνωση

Ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης διαβάζει την πρωτοπρόσωπη αφήγηση ενός κούρδου παράνομου μετανάστη που ήρθε από το Ιράκ στην Ελλάδα και την πορεία του στην Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Στέλιος Κρασανάκης
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 22/6 (ώρα 21:30) – Πύργος Μπαζαίου
«Καλοκαιριφέρ» συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της μουσικής παράστασης του Φοίβου Δεληβοριά «ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ» που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα φέτος το χειμώνα, ο τραγουδοποιός και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να πληρώνουν… φόρο θέρμανσης και το καλοκαίρι. Θα πάρουν λοιπόν μαζί τους τα πιο αγαπημένα τραγούδια που βρήκε ο Δεληβοριάς στο δρόμο του απ’ το ’89 έως σήμερα, αλλά κι ένα κουβάρι από εμμονές, στιχάκια, πρόζες, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς.
Πλήκτρα: Κωστής Χριστοδούλου
Είσοδος 12 ευρώ & 10 ευρώ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ