Καταστηματάρχης αυτοπυρπολήθηκε σε δημαρχείο στην Ιταλία
Ένας καταστηματάρχης άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στην Ιταλία αφού εισέβαλε στο δημαρχείο της πόλης Ερκολάνο, αυτοπυρπολήθηκε και πήδηξε από εξώστη του πρώτου ορόφου, επειδή του αρνήθηκαν μια επιχειρηματική άδεια.
Ένας καταστηματάρχης άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στην Ιταλία αφού εισέβαλε στο δημαρχείο της πόλης Ερκολάνο, αυτοπυρπολήθηκε και πήδηξε από εξώστη του πρώτου ορόφου, επειδή του αρνήθηκαν μια επιχειρηματική άδεια.
Το τραγικό γεγονός έλαβε χώρα στο Ερκολάνο, μια πόλη στα νότια προάστια της Νάπολης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα, ο Αντόνιο Φορμίκολα, ένας ανθοπώλης, απείλησε τους εργαζομένους στο δημαρχείο με ένα μαχαίρι, περιχύθηκε με βενζίνη, έβαλε φωτιά και πήδηξε από τον εξώστη.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
Όταν η είδηση έγινε γνωστή, περίπου 400 καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το θύμα και να διαμαρτυρηθούν εναντίον του δημάρχου Βιντσέντσο Στρατσούλο, ο οποίος δεν ήταν παρών.
Το πλήθος φώναζε: «Δολοφόνε, δολοφόνε».
Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές.
Ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν στην Ιταλία έχει αυξηθεί, καθώς αρκετοί Ιταλοί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την πιο μακροχρόνια ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Η Τουρκία αρνήθηκε τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάσκεψη του ΟΗΕ
- «Καλή πίστη» από Ιράν και ΗΠΑ ζητά ο Γκουτέρες ώστε να κινηθούν προς μια «διαρκή και συνολική συμφωνία»
- Artemis II: Συγχαρητήρια Τραμπ στους αστροναύτες και υπόσχεση για τον πλανήτη Αρη
- Δυτική Οχθη: Ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι για την έγκριση ανοικοδόμησης άλλων 34 οικισμών από το Ισραήλ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι