Η αλυσίδα Κωτσόβολος στο πλαίσιο του «πράττειν», της στρατηγικής της για την εταιρική υπευθυνότητα, πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Μαΐου την Ημέρα Καλής Πράξης. Ομάδες εργαζομένων από όλη τη χώρα ανέλαβαν από μία κίνηση υποστήριξης για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την τοπική κοινωνία.

Το πράττειν, απαρέμφατο του ρήματος πράττω, όταν αναφέρεται στον εθελοντισμό, σημαίνει να ενεργούμε θετικά προς το κοινωνικό σύνολο. Αυτό το «πράττειν» λοιπόν αποτελεί πλέον τη νέα πλατφόρμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Κωτσόβολος, και με αυτή, την έμπρακτη στήριξη θα διεξάγονται ανάλογες πρωτοβουλίες για την κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και τους εργαζομένους.

Η ομάδα των κεντρικών γραφείων, με την πολύτιμη συνεισφορά της εταιρίας MBM, διαμόρφωσε το εξωτερικό και εσωτερικό χώρο της «Παμμακάριστος»

Η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία της αλυσίδας στο πλαίσιο του «πράττειν» ήταν η Ημέρα Καλής Πράξης, η 26η Μαΐου. Περισσότεροι από 800 εθελοντές εργαζόμενοι, από τον Έβρο έως την Κρήτη, από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα, συμμετείχαν στην Ημέρα Καλής Πράξης, υλοποιώντας περισσότερες από 50 δράσεις.

Με πολύ όρεξη και διάθεση, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καθάρισαν, ανακατασκεύασαν και ομόρφιναν δημόσιους και κοινοφελείς χώρους, πρόσφεραν εθελοντική εργασία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, απασχόλησαν δημιουργικά παιδιά, μαγείρεψαν για όσους το είχαν ανάγκη και έκαναν πολλά ακόμη. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα ανεπανάληπτο «ψηφιδωτό» Καλών Πράξεων με τη δύναμη και την ενέργεια των εθελοντών εργαζομένων.

Ενδεικτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν

  • Συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων σε 25 οικογένειες με μεγάλη ανάγκη σύμφωνα με τα στοιχεία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς
  • Πραγματοποίηση παράστασης Καραγκιόζη στο Ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης», το οποίο φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες (κυρίως παιδιά)
  • Καθαρισμός, καλλωπισμός, ανθοφύτευση πάρκου αγάλματος Ελευθερίου Βενιζέλου
  • Καθαρισμός και βάψιμο παιδικής χαράς στην Κομοτηνή
  • Μαγείρεμα και αγορά παιχνιδιών για τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσων
  • Ψυχαγωγία των παιδιών των απόρων οικογενειών του Δήμου Άργους
  • Εξωτερικές, χειρονακτικές εργασίες (βάψιμο, κατασκευές, κηπευτικές εργασίες, καθαρισμός προαύλιου χώρου) στο Ίδρυμα Κιβωτός ΑΜΕΑ Κοζάνης
  • Καθαρισμός παραλίας Αγιόκαμπου στη Λάρισα


Η ομάδα της Λάρισας καθάρισε την παραλία του Δήμου Αγιάς.

  • Καθαρισμός περιαστικού δάσους στην περιοχή του Καρέα
  • Διαμόρφωση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στο Ίδρυμα Παμακάριστος (αγορά νέων επίπλων για τον εσωτερικό χώρο, βάψιμο παιδικής χαράς στον εξωτερικό χώρο)
  • Μοίρασμα αγαθών και τροφίμων κατά το μεσημεριανό γεύμα στους ηλικιωμένους, τους οποίους φιλοξενεί το Γηροκομείο Αθηνών
  • Παροχή βοήθειας σε 29 παιδιά, ηλικίας 1 έως 19 ετών, του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» στο σπίτι στον Καρέα, αγοράζοντας είδη πρώτης ανάγκης για τη σίτισή τους
  • Μοίρασμα τροφίμων και παιχνιδιών γνώσεων σε 47 παιδιά, τα οποία φιλοξενεί το ελληνικό παιδικό χωριό στην περιοχή της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη
  • Επίσκεψη στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κόρινθο, προσφορά γραφικής ύλης και δημιουργία χειροτεχνιών με τα παιδιά
  • Διοργάνωση Ημέρας Χαράς για αγοράκι 9 ετών στην περιοχή του Βόλου, το οποίο θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και η οικογένειά του είναι πολύτεκνη με τους γονείς να είναι και οι δύο άνεργοι
  • Προμήθεια τροφίμων σε 130 άπορες και χαμηλού εισοδήματος οικογένειες μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας

Τα αποτελέσματα των δράσεων που έλαβαν χώρα συνολικά ήταν πέρα για πέρα θετικά, καθώς οι εργαζόμενοι της Κωτσόβολος, όντας ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για τις δράσεις που υλοποίησαν μέσω της εθελοντικής τους συμμετοχής, κατάφεραν να προσφέρουν ουσιαστική και πολύτιμη βοήθεια τόσο στην κοινωνία, όσο και το περιβάλλον.
{{{ moto }}}
Τα συναισθήματα που προκλήθηκαν και οι ιδιαίτερα έντονες στιγμές που έζησαν βλέποντας τα πρόσωπα των παιδιών και των ανθρώπων που βοηθήθηκαν να στέκονται πραγματικά ευγνώμονες μπροστά στο σημαντικό, εθελοντικό τους έργο, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη ώστε δράσεις όπως η Ημέρα Καλής Πράξης να έχουν συνέχεια και στο μέλλον.

Σκοπός άλλωστε της εταιρείας, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων είναι να καθιερώσουν την Ημέρα Καλής Πράξης ώστε να πραγματοποιείται σταθερά μία φορά το χρόνο και φυσικά να την πλαισιώσουν με πλειάδα άλλων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του «Πράττειν».

Το κατάστημα του Άργους, προσέφερε ψυχαγωγία και υλικά αγαθά σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

Με αφορμή την Ημέρα Καλής Πράξης ο κ. Κώστας Στράτης, Εμπορικός Διευθυντής της Dixons/South-East Europe, δήλωσε: «Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας οδήγησαν στην ενίσχυση όλων των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Κωτσόβολος και τη συγκέντρωσή τους στη νέα πλατφόρμα-φιλοσοφία του «Πράττειν». Εγκαινιάζοντας αυτή τη νέα εποχή οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας ανέλαβαν μία πληθώρα δράσεων με καλό σκοπό σε όλη τη χώρα. Η Ημέρα Καλής Πράξης στέφθηκε με επιτυχία χάρη στο εθελοντικό έργο των περισσότερων από 800 εργαζομένων της Κωτσόβολος, οι οποίοι με το μεράκι τους και τη θέλησή τους να βοηθήσουν το συνάνθρωπο, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, υλοποίησαν δράσεις, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν πέρα για πέρα σημαντικά και ουσιαστικά».

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ