Κυβέρνηση στην Παλαιστινιακή Αρχή καλείται να σχηματίσει ο Ράμι Χαμντάλα
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Ναμπλούς, Ράμι Χαμντάλα, σε αντικατάσταση του Σαλάμ Φαγιάντ. Ο νέος πρωθυπουργός θεωρείται πολιτικά ανεξάρτητος.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Ναμπλούς, Ράμι Χαμντάλα, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.
Ο Χαμντάλα θα αναλάβει την πρωθυπουργία στη θέση του οικονομολόγου Σάλαμ Φαγιάντ ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τον περασμένο Απρίλιο και αποχωρεί επίσημα μέσα στον Ιούνιο.
Ο νέος πρωθυπουργός, που θεωρείται ανεξάρτητος, είναι πρόεδρος του Πανεπιστημίου Αλ Νατζάχ της Ναμπλούς και γενικός γραμματέας της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
