Δικαστικό πλήγμα στην Άνω Βουλή της Αιγύπτου
Το ανώτατο δικαστήριο της Αιγύπτου έκρινε την Κυριακή παράνομο τον νόμο με τον οποίο εξελέγη η Άνω Βουλή της Αιγύπτου (στην οποία επικρατούν οι ισλαμιστές) και η συνταγματική επιτροπή. Αν και το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Άνω Βουλή δεν θα διαλυθεί πριν την εκλογή της Κάτω Βουλής, οι επιπτώσεις στο Σύνταγμα -το οποίο συνέταξε η Άνω Βουλή- δεν έχουν γίνει γνωστές.
Το ανώτατο δικαστήριο της Αιγύπτου έκρινε την Κυριακή παράνομο τον νόμο με τον οποίο εξελέγη η Άνω Βουλή της Αιγύπτου (στην οποία επικρατούν οι ισλαμιστές) και η συνταγματική επιτροπή.
Αν και το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Άνω Βουλή δεν θα διαλυθεί πριν την εκλογή της Κάτω Βουλής, οι επιπτώσεις στο Σύνταγμα -το οποίο συνέταξε η Άνω Βουλή- δεν έχουν γίνει γνωστές.
Η απόφαση οδηγεί σε βαθύτερη πολιτική κρίση τη χώρα, η οποία δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ εξακολουθεί και βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Το ίδιο δικαστήριο είχε αποφασίσει τη διάλυση της Κάτω Βουλής, μία κίνηση που είχε οδηγήσει την Άνω Βουλή (γνωστή ως Συμβούλιο Σούρα) να αναλάβει ισχυρότερο νομοθετικό ρόλο.
Υπενθυμίζεται, ότι το Σύνταγμα εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες περιόδου 2026-2027
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Εντυπωσιακό κάρφωμα του Μιλουτίνοφ στο καλάθι των Τούρκων (vid)
- Αλέξης Τσικόπουλος: Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία για τον 33χρονο γιατρό – Χρησιμοποίησε καλώδιο ως θηλιά
- Γιώτα Νέγκα – Κώστας Τριανταφυλλίδης: «Ο κόσμος του Γιάννη Σπανού είναι μεγάλος και πολυδιάστατος»
- Ο κρυφός τρόπος με τον οποίο οι δικτατορίες διαμορφώνουν όσα σου λέει η AI
- «Ιπτάμενοι δίσκοι και πύρινες μπάλες»: Τι αποκαλύπτουν τα νέα ντοκουμέντα του Πενταγώνου για τα UFO

