Χρειάζεται ρεαλιστική αισιοδοξία και όχι επικοινωνιακή, λέει ο Τάσος Γιαννίτσης
«Η υπεραισιοδοξία είναι ένα από τα εργαλεία που μας οδήγησαν στην κρίση» υπογραμμίζει ο Τάσος Γιαννίτσης σε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει ότι η αισιοδοξία είναι απαραίτητη, αρκεί να είναι πραγματική και όχι επικοινωνιακή, ενώ σημειώνει πως θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τη στροφή της Γερμανίας κατά της συνέχισης των προγραμμάτων λιτότητας, γιατί αν είναι «άνευ όρων, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε δύο φορές μήπως πίσω από το ευχάριστο κρύβεται κάποια πολύ δυσάρεστη έκπληξη».
«Η υπεραισιοδοξία είναι ένα από τα εργαλεία που μας οδήγησαν στην κρίση» υπογραμμίζει ο Τάσος Γιαννίτσης σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Βήμα της Κυριακής.
Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι η αισιοδοξία είναι απαραίτητη, αρκεί να είναι πραγματική και όχι επικοινωνιακή.
Επιπλέον επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τη στροφή της Γερμανίας κατά της συνέχισης των προγραμμάτων λιτότητας, γιατί αν είναι «άνευ όρων, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε δύο φορές μήπως πίσω από το ευχάριστο κρύβεται κάποια πολύ δυσάρεστη έκπληξη».
Στο καινούριο του βιβλίο Η Ελλάδα στην κρίση παρατηρεί ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, «όχι με την έννοια της μυθοπλασίας», αλλά ένα αφήγημα «βαθιά δημοκρατικό, που να οδηγεί στην ανάκτηση του συλλογικού συμφέροντος και των δημοσίων αξιών που απαξιώθηκαν βάναυσα, να κινητοποιήσει μαζικές δυνάμεις και ιδίως τους νέους ανθρώπους και να οδηγεί στην ανασυγκρότηση μιας αποσβολωμένης κοινωνίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τρίτη και Τετάρτη στην Αθήνα λόγω των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου
- Συγχαρητήρια Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν για την επανεκλογή του – Ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας
- Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI για κύκλωμα με εικονικές εταιρείες – Εμπλέκονται παίκτες ριάλιτι και TikToker
- Στη Σούδα επέστρεψε το USS Gerald R. Ford
- Οδηγός επιβίωσης για νέους ιδιοκτήτες
- Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις της πόλης από το Δήμο Αθηναίων