Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έργα τέχνης στις στάχτες των φυλακών Κορυδαλλού από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ

Έργα τέχνης στις στάχτες των φυλακών Κορυδαλλού από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ

Η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Σεπτέμβριο αποτέλεσε την έμπνευση για τις εικαστικές δημιουργίες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους «Κοινότητες στη φυλακή, παράθυρο στην κοινωνία» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τα εγκαίνια της ξεχωριστής αυτής έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πειραιώς 260, Αποθήκη.

Η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Σεπτέμβριο αποτέλεσε την έμπνευση για τις εικαστικές δημιουργίες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους «Κοινότητες στη φυλακή, παράθυρο στην κοινωνία» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τα εγκαίνια της ξεχωριστής αυτής έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πειραιώς 260, Αποθήκη.

Στην προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανό το χώρο τους και την προοπτική της απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, τα μέλη τη ομάδας μεταμόρφωσαν το «σημείο μηδέν» της καταστροφής σε ένα εργαστήρι δημιουργίας και ελπίδας.

Οι τοιχογραφίες «πάτησαν» πάνω στα σημάδια του καπνού και της φωτιάς, ενσωματώνοντάς τα σε νέες μορφές και σχήματα που γέννησε η φαντασία των δημιουργών.

Την επιμέλεια του εγχειρήματος είχε ο εικαστικός Μανώλης Χάρος, ο οποίος στη συνέχεια φωτογράφησε και επιμελήθηκε την ψηφιακή επεξεργασία και αναπαραγωγή των τοιχογραφιών σε 70 έργα, τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση.

Το έργο, σημειώνει ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, «συνιστά μιας σπάνιας ποιότητας τοιχογραφία της ανθρώπινης ψυχής και ό,τι πιο πολύτιμο και αγαπητό κρύβει μέσα της».

Η έκθεση εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα, επίκαιρο στην Ελλάδα της κρίσης, για τις δυνατότητες αναγέννησης και ελπίδας, τα ψυχικά αποθέματα των ανθρώπων όταν αποφασίζουν να αλλάξουν ζωή και τη θεραπευτική και απελευθερωτική λειτουργία της τέχνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024