Η Μέρκελ στο Παρίσι για γαλλογερμανική «ευθυγράμμιση» πριν τη Σύνοδο
Ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, σε μία συνάντηση με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κρίσης και την τόνωση της ανάπτυξης πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Η καγκελάριος πηγαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα μία ημέρα αφού η Κομισιόν έδωσε παράταση δύο χρόνων στο Παρίσι για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, με παράλληλη όμως «σύσταση» για περισσότερο ζήλο στις δομικές μεταρρυθμίσεις.
Ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, σε μία συνάντηση με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κρίσης και την τόνωση της ανάπτυξης πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.
Η καγκελάριος πηγαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα μία ημέρα αφού η Κομισιόν έδωσε παράταση δύο χρόνων στο Παρίσι για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, με παράλληλη όμως «σύσταση» για περισσότερο ζήλο στις δομικές μεταρρυθμίσεις.
Παρά τις διαφορές σε θέματα όπως το ζήτημα των ευρωπαϊκών δασμών στα κινεζικά φωτοβολταϊκά (στους οποίους το Βερολίνο αντιτίθεται, θέλοντας να αποφύγει εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο) οι δύο χώρες τονίζουν τις καλές τους σχέσεις.
Προ δύο ημερών, οι γερμανοί υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας (ο Σόιμπλε και η Λέγεν) πήγαν στο Παρίσι για να παρουσιάσουν μαζί με τους γάλλους ομολόγους τους το σχέδι για αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Η γερμανική πλευρά, αναφέρει το Reuters, έχει χαμηλώσει τελευταία τους τόνους στη ρητορική της υπέρ της λιγότητας, στεκόμενη στην ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές υποβαθμίζουν τις προσδοκίες για οποιαδήποτε «βαρύγδουπη» πρωτοβουλία, τουλάχιστον πριν τις γερμανικές εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η επιστροφή της θεωρίας των δύο άκρων
- Ιάπωνας φυλακίστηκε στο Ιράν – Το Τόκιο ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του
- Ιστορική γέννηση στην Βρετανία: Πρώτο μωρό από μεταμόσχευση μήτρας νεκρής δότριας
- Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πατέρας για δεύτερη φορά, γέννησε η σύζυγος του
- Με απουσίες και στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός
- Inbound Travel Surges to 49% in Dec. 2025
