Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας στον τομέα του φαρμάκου
Την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στον τομέα του φαρμάκου, είχε ως επίκεντρο η συμμετοχή του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δημήτρη Δέμου, στην επιχειρηματική αποστολή που συνοδεύεσαι τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στο ταξίδι του στην Κίνα.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη έχει ως στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των ελληνικών φαρμάκων για την ένταξή τους στην κινεζική αγορά αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ευρωπαϊκών διαδικασιών και ποιοτικών προτύπων.
Προσδοκώμενο αποτέλεσμα της εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας και της συνεπαγόμενης αναβάθμισης των ελληνικών φαρμακευτικών εργοστασίων θα είναι η δημιουργία 200-300 θέσεων εργασίας επιστημονικής κατάρτισης στην Ελλάδα, αλλά και 400-600 θέσεων απασχόλησης για επιστήμονες που απασχολούνται στην παραγωγή.
Επιπλέον, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα υπολογίζεται πως θα αυξηθούν κατά 200-300 εκατ. ευρώ ετησίως σε περίοδο τριετίας, δημιουργώντας επιπλέον 1.600-2.400 θέσεις εργασίας στην παραγωγή φαρμάκων στη χώρα μας.
health.in.gr
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
