H ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας-Κίνας δεν αφορά τα εργασιακά, ξεκαθαρίζει το υπουργείο
Καμία διάταξη του επικυρωμένου από τη Βουλή μνημονίου ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας δεν σχετίζεται με θέματα στελέχωσης πλοίων ή απολαβών και όρων εργασίας των ναυτικών, διευκρίνισε ο υπουργός Κ.Μουσουρούλης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Καμία διάταξη του επικυρωμένου από τη Βουλή μνημονίου ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας δεν σχετίζεται με θέματα στελέχωσης πλοίων ή απολαβών και όρων εργασίας των ναυτικών, διευκρίνισε ο υπουργός Κ.Μουσουρούλης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός εξήγησε ότι η συνεργασία αφορά μόνο στη συνεργασία των δύο χωρών στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης προσωπικού των κρατικών διοικήσεων και εφαρμογής των διεθνών συμβάσεων για τις συνθήκες εργασίας.
Στο θέμα αναφέρθηκε και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, που ζήτησε την απόσυρση του σχετικού μνημονίου.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναφέρει ότι, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ έχει ήδη προγραμματίσει εκπαίδευση στελεχών της Κινεζικής Κρατικής Διοίκησης (Maritime Safety Administration) τον Ιούνιο στον Πειραιά, καθώς επίσης και τη διενέργεια της διμερούς συνάντησης ΕΕ- Κίνας για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Διμερούς Ναυτιλιακής Συμφωνίας EE- Κίνας, το φθινόπωρο του 2013.
Σημειώνεται ότι το μνημόνιο έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, έχει κάνει λόγο για πλήρη υποβάθμιση των Ελλήνων ναυτεργατών στους όρους εργασίας και αμοιβής και εξίσωσης τους στα επίπεδα των Κινέζων ναυτεργατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
- Η έμμεση αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην ιστορική εμφάνιση του Bad Bunny στο Super Bowl
- Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 0-1: Τρίποντο με «υπογραφή» Φαν Ντάικ
- Αλτσχάιμερ: Η γραφή και η ανάγνωση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για άνοια κατά σχεδόν 40%
- Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ 0-1: «Διπλό» και προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]

