Η Γερμανία θα ευημερεί μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά, λέει η Α.Μέρκελ
«Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μακροπρόθεσμα μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά», επανέλαβε η Μέρκελ, από το βήμα ημερίδας για την Ευρώπη. Η καγκελάριος δήλωσε βαθύτατα ανήσυχη για την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, επιμένοντας όμως ότι «η ανάπτυξη θα έλθει ως αποτέλεσμα λογικών μεταρρυθμίσεων και σταθερών προϋπολογισμών». Ζήτησε δε εκ νέου ενίσχυση της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού στην ΕΕ, γιατί «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι θα καλούνται εκεί όπου υπάρχει εργασία».
«Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μακροπρόθεσμα μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά», επανέλαβε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αυτή τη φορά από το βήμα ημερίδας για την Ευρώπη, την οποία διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR).
Η καγκελάριος δήλωσε ακόμη βαθύτατα ανήσυχη για την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη θα έλθει ως αποτέλεσμα λογικών μεταρρυθμίσεων και σταθερών προϋπολογισμών».
Επισήμανε, ωστόσο, ότι είναι κρίσιμο να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «όπως κάποιος από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι διατεθειμένος να μετακομίσει στην Βαυαρία, έτσι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι θα καλούνται εκεί όπου υπάρχει εργασία».
Αναφερόμενη πάντως στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε με ποιον ακριβώς τρόπο επιθυμούμε (να βελτιώσουμε) την ανταγωνιστικότητα», ενώ ιδιαίτερα για την περίπτωση της Γαλλίας, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι ηγέτες θα συμφωνήσουν ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης είναι επαρκείς προκειμένου να της δοθεί παράταση για την μείωση του ελλείμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!

