Τραγέλαφος: Το χρονικό μιας κρίσης
Πρόκειται για μια σειρά τραγελαφικών καταστάσεων που διαδέχονται η μία την άλλη: στο συνέδριο των θεών, ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας και η Γίτσα, η κουκουβάγια της Θεάς Αθηνάς, σχολιάζουν τις εισηγήσεις των θεών, παρεμβαίνουν, προτείνουν και τελικά ξεσηκώνονται ενάντια στην εξουσία των Ολυμπίων. Μετά από περιπέτειες η Γίτσα κατορθώνει να εκπληρώσει το όνειρό της και ανοίγει κομμωτήριο στο Κολωνάκι. Σύντομα όμως θα ξαναβρεθεί, με τον Πάνα, στον Όλυμπο για μια νέα αντιπαράθεση με τους Θεούς.
Σε έναν κόσμο διαχρονικό που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι δεν θυσιάζουν πια, συνεπώς, οι θεοί δεν απολαμβάνουν την κνίσα τους, όπως παλιά. Ο Δίας αναθέτει στην Αθηνά, στον Ερμή και στον σκανδιναβό θεό Θωρ να κατεβούν στην Αθήνα για να περισώσουν την κατάσταση με επιβολή μέτρων και μηχανισμούς στήριξης, ωστόσο οι άνθρωποι δεν αποδέχονται τις προτάσεις τους και τους διώχνουν.
Εδώ, η ελληνική μυθολογία, διασταυρώνεται με νεότερα πολιτισμικά στοιχεία. Το πολιτικό στοιχείο διασταυρώνεται με το κωμικό, φέρνοντας στο νου τον Αριστοφάνη. Επικίνδυνες ισορροπίες παλιών και νέων δυνάμεων, σε ένα σκηνικό που αναζητά απεγνωσμένα το Φως του Απόλλωνα.
Το Θέατρο του Μαρτίου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Θωδ Εσπίριτου. Είναι αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την προβολή και προώθηση της σύγχρονης πρωτοποριακής και πειραματικής τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι παραστάσεις του θεάτρου του Μαρτίου επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφείς: Ιωάννης Κουτεντάκης, Γεωργία Αγγουριδάκη
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου
Σκηνική προσαρμογή κειμένου: Θεόδωρος Εσπίριτου-Ρούλα Πατεράκη
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Celebrity skin
Αντικείμενα: Γιώργος Κωτσάκος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Διανομή: Δημήτρης Κοράκης, Ντέπυ Πάγκα, Πέτρος Μάνδαλος, Στέλλα Νούλη, Δων Χριστοδούλου, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Ράνια Φουρλάνου, Λευτέρης Παπακώστας, Δημήτρης Κοράκης
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 9.15μ.μ.
Για 20 παραστάσεις, από 15 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2013
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ μειωμένο
Θέατρο Σημείο-Lab (πρώην Απλό Θέατρο)
Χ. Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο) Καλλιθέα
Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210-9229.579 και 6977467274
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
