Κενό 4,2 δισ. ευρώ στη διετία 2015-16 βλέπει το υπουργείο Οικονομικών
Το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-16 είναι 4,2 δισ. ευρώ και όχι 8 δισ. ευρώ, τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι αυτή η προσαρμογή είναι ευκολότερο να γίνει χωρίς νέα μέτρα, μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία.
Το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-16 είναι 4,2 δισ. ευρώ και όχι 8 δισ. ευρώ, τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης της Κομισιόν.
Όπως σημειώνουν, ακόμα και αν το κενό είναι όπως λέει η Κομισιόν, ο «λογαριασμός» είναι 4,2 δισ. συνολικά για την διετία 2015-16.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το συνολικό κενό δεν είναι 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και επιπλέον 2,2% το 2016, καθώς το 2,2% του 2016 είναι «σωρευτικό».
Δηλαδή, εξηγούν, ότι αν ληφθούν μόνιμα μέτρα 1,8% του ΑΕΠ το 2015, τότε το 2016 χρειάζονται επιπλέον μέτρα 0,4% του ΑΕΠ.
Αυτή η προσαρμογή, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, είναι ευκολότερη να γίνει χωρίς νέα μέτρα, καθώς όπως λένε ισοδυναμεί με μία αύξηση της τάξεως του 5% περίπου των εσόδων της γενικής κυβέρνησης το 2015-16.
Η αύξηση αυτή θεωρείται δεδομένη όταν βελτιωθεί η ρευστότητα στην οικονομία μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σταθεροποιηθεί η οικονομία, και αρχίζουν να αποδίδουν οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Περιφερειακή κυριαρχία»: Η απάντηση της Άγκυρας σε μια Μέση Ανατολή που αλλάζει
- Γαλλία: Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
- Άκαρπες οι συνομιλίες στον ΟΗΕ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων
- Ο Στίβεν Κολμπέρ αποχαιρέτησε το «Late Show» με τη βοήθεια του Πολ ΜακΚάρτνεϊ – Το πικρόχολο σχόλιο του Τραμπ
- Κούβα: «Κανείς δεν θα απαγάγει τον Ραούλ Κάστρο», λέει η κόρη του
- Καλιφόρνια: 40.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολές εκκένωσης μετά από διαρροή σε δεξαμενή χημικών

