Δυσκολότερες ημέρες «βλέπει» για την Ευρώπη ο Carlos Ghosn
Ρεκόρ πωλήσεων για τη Nissan σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την ευρωπαϊκή αγορά προβλέπει ο επικεφαλής της Nissan-Renault.
Μία ακόμη δύσκολη χρονιά θα είναι το 2013 για την ευρωπαϊκή αγορά σύμφωνα με τις προβλέψεις του επικεφαλής του ομίλου Nissan-Renault, Carlos Ghosn.
«Πιστεύω ότι το 2013 θα είναι δύσκολο δεν μπορώ να προβλέψω ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη νωρίτερα από το 2016», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Nissan-Renault.
«Θεωρούμε ότι ο Ευρωπαίος καταναλωτής στερείται αυτοπεποίθησης. Ο Ευρωπαίος καταναλωτής βρίσκεται σε σύγχυση, δεν γνωρίζει πότε η Ευρώπη θα βγει από την κρίση και μέχρι να το δει ή να καταλάβει τι συμβαίνει στη γηραιά ήπειρο, δεν πιστεύω ότι πρόκειται να προχωρήσει στην αγορά αυτοκινήτου», πρόσθεσε.
Το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2013, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Νissan στην ευρωπαϊκή ήπειρο -συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας- μειώθηκαν κατά 8%, φτάνοντας τις 660.000 μονάδες.
Παρόλα αυτά, οι προβλέψεις θέλουν τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων της Ιαπωνίας να καταγράφει νέο ρεκόρ πωλήσεων το οικονομικό έτος 2014, διαθέτοντας μέχρι τον Μάρτιο του 2014 5,3 εκατομμύρια οχήματα.
Ανάμεσα στους Ιάπωνες κατασκευαστές, η Nissan είναι η πιο εκτεθειμένη στην αγορά της Κίνας, γεγονός που σε συνδυασμό με τις τεταμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών στέρησε από την ιαπωνική φίρμα έναν σημαντικό αριθμό πωλήσεων την περασμένη χρονιά.
auto.in.gr
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα