Η Συρία «θα μας παραχωρήσει εξελιγμένα όπλα» προειδοποιεί η Χεζμπολάχ
Η Συρία θα απαντήσει στις ισραηλινές επιδρομές γύρω από τη Δαμασκό, προμηθεύοντας την Χεζμπολάχ με εξελιγμένα όπλα, είπε ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, χωρίς να αναφερθεί στο είδος των συστημάτων. Όπως είπε θα μπορούσαν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσής του.
Η Συρία θα απαντήσει στις ισραηλινές επιδρομές γύρω από τη Δαμασκό, προμηθεύοντας την Χεζμπολάχ με εξελιγμένα όπλα, είπε ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, χωρίς να αναφερθεί στο είδος των συστημάτων.
Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα όπλα θα μπορούσαν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσής του.
«Εάν ο στόχος της επίθεσης σας», είπε απευθυνόμενος στο Ισραήλ, «ήταν να αποφευχθεί η ενίσχυση των δυνατοτήτων της αντίστασης, τότε η Συρία θα δώσει στην αντίσταση εξελιγμένα όπλα, που όμοιά τους δεν έχετε δει ποτέ πριν», είπε σε τηλεοπτική του ομιλία.
«Η αντίσταση είναι έτοιμη να δεχθεί οποιαδήποτε εξελιγμένα όπλα, ακόμη και αν αυτό θα σπάσει την ισορροπία δυνάμεων», υπογράμμισε λέγοντας ότι με τα όπλα η Χεζμπολάχ θα υπερασπιστεί «το λαό της, τη χώρα της και τους αγίους τόπους μας».
Ο Νασράλα αναφερόταν σε δύο αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ, την περασμένη Παρασκευή και την Κυριακή, σε εγκαταστάσεις του συριακού στρατού στην περιοχή γύρω από τη Δαμασκό.
Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιρανικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς, με τους οποίος η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να πλήξει όλη την επικράτεια του Ισραήλ.
Η ισλαμιστική οργάνωση διατηρεί στενότατους δεσμούς με τη Συρία και το Ιράν, από τα οποία προμηθεύεται όπλα. Φαίνεται δε να έχει στη διάθεσή της και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έστειλε προς την επικράτεια του Ισραήλ πριν καταρριφθούν: στη μία το drone διείσδυσε αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο κεντρικό-νότιο Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»





