Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική διάκριση στην Ισπανία για τον Μάικλ Χάνεκε

Σημαντική διάκριση στην Ισπανία για τον Μάικλ Χάνεκε

Στον αυστριακό σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε απονέμεται το φετινό βραβείο του Πρίγκιπα της Αστούριας για τις τέχνες, μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κριτική επιτροπή. Ο Χάνεκε βραβεύθηκε «για την βαθιά ριζωμένη στην ευρωπαϊκή κουλτούρα κινηματογραφική παραγωγή του, η οποία αποτελεί μία πρωτότυπη και προσωπική προσέγγιση.»

Στον αυστριακό σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε απονέμεται το φετινό βραβείο του Πρίγκιπα της Αστούριας για τις τέχνες, μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κριτική επιτροπή.

Ο Χάνεκε βραβεύθηκε «για την βαθιά ριζωμένη στην ευρωπαϊκή κουλτούρα κινηματογραφική παραγωγή του, η οποία αποτελεί μία πρωτότυπη και προσωπική προσέγγιση, με μεγάλη ειλικρίνεια, οξυμένη αίσθηση και πολύ ιδιαίτερη ευαισθησία, σε θεμελιώδη προβλήματα που μας αγγίζουν τόσο προσωπικά, όσο και συλλογικά», τόνισε στην ανακοίνωσή της η κριτική επιτροπή.

Είχε τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 2012 για την ταινία του «Αγάπη», και απέσπασε επίσης φέτος και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία διακρίθηκε επίσης με τη Χρυσή Σφαίρα καθώς επίσης στα βρετανικά βραβεία Bafta και τα γαλλικά κινηματογραφικά βραβεία Σεζάρ.

Η γαλλο-αυστριακής παραγωγής ταινία «Αγάπη» πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έρχεται αντιμέτωπο με την ασθένεια και την απώλεια της ικανότητας για αυτοεξυπηρέτηση του ενός συζύγου. Τους κύριους ρόλους ενσαρκώνουν δύο ιερά τέρατα της γαλλικής σκηνής, ο 81 ετών Ζαν-Λουΐ Τρεντινιάν και η 85χρονη Εμανουέλ Ριβά.

«Όποτε δημιουργώ μία ταινία θέλω ο κόσμος να αισθάνεται ένα βαθύ συναίσθημα κι εάν το καταφέρω αυτό είμαι ευτυχισμένος», είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Χάνεκε, παρουσιάζοντας στη Μαδρίτη μία από τις σπάνιες οπερατικές σκηνοθεσίες του, το «Έτσι κάνουν όλες» (Cosi fan tutte) του Μότσαρτ.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024