Αύξηση 51% στα κέρδη της Credit Agricole το πρώτο τρίμηνο
Η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, Credit Agricole, ανακοίνωσε την Τρίτη υψηλότερα από τα προβλεπόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2013, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η έξοδος της από την ελληνική γαορά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.
Η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, Credit Agricole, ανακοίνωσε την Τρίτη υψηλότερα από τα προβλεπόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2013, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η έξοδος της από την ελληνική γαορά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 51% στα 469 εκατ. ευρώ, Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 374,4 εκατ. ευρώ.
Η Credit Agricole ολοκλήρωσε την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ παράλληλα σταμάτησε τις πιο ριψοκίνδυνες δραστηριότητες στoν τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.
Τώρ4α, προσπαθεί να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα «κόκκινα δάνεια» στην Ιταλία, τη μεγαλύτερη αγορά που δραστηριοποιείται μετά τη Γαλλία.
Από τις αρχές του έτους η μετοχή της Credit Agricole έχει ενισχυθεί κατά 18% και η χρηματιστηριακή της αξία έχει ανέλθει στα 18 δισ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιρειών του Bloomberg (Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index), που απαρτίζεται από 40 εταιρείες, έχει σημειώσει άνοδο 7,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα ρομπότ της NASA δεν ήταν πλήρως αποστειρωμένα – Μπορεί μια γήινη μούχλα να μόλυνε τον Άρη;
- Εξωφρενικές, αδιάφορες, υπέροχες – Όλες οι εμφανίσεις του Met Gala 2026
- Ριζική ανάπλαση της εισόδου της Ελευσίνας
- Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδιά τους για αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ
- Οι προβλέψεις του Χίφι: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει την Euroleague σε τελικό με τον Ολυμπιακό»
- ΑΑΔΕ: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την έφεση στην απόφαση που δικαιώνει την Τυχεροπούλου

