Στην τελική ευθεία η ανέγερση του One World Trade Center στη Νέα Υόρκη
Έτοιμος να τοποθετηθεί στην κορυφή του One World Trade Center είναι πλέον ο κώνος με την αμερικανική σημαία, η οποία θα υψωθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στον ουρανοξύστη των 104 ορόφων. Το One World Trade Center είναι το κυρίως κτίριο του συγκροτήματος που χτίζεται στο σημείο του Μανχάταν όπου πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στέκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Έτοιμος να τοποθετηθεί στην κορυφή του One World Trade Center είναι πλέον ο κώνος με την αμερικανική σημαία, η οποία θα υψωθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στον ουρανοξύστη των 104 ορόφων. Με τη βοήθεια γερανού ο ύψους 125 μέτρων κώνος τοποθετήθηκε την Πέμπτη προσωρινά σε μία πλατφόρμα στην κορυφή του κτιρίου.
Το One World Trade Center (1 WTC) είναι το κυρίως κτίριο του συγκροτήματος που χτίζεται στο σημείο του Μανχάταν όπου πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στέκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Η ανέγερση του κτιρίου προχωρά γρήγορα και η αποπεράτωσή του υπολογίζεται προς τα τέλη του έτους. Όταν θα υψωθεί η σημαία στον κώνο, το 1 WTC θα έχει ύψος 1.776 πόδια (541 μέτρα) παραπέμποντας στην αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
