Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος επιστρέφει στο Βατικανό
Στο παπικό κρατίδιο θα επιστρέψει στις 2 Μαΐου ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στο μοναστήρι Mater Ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας). Ο 86χρονος γερμανός επίτιμος ποντίφικας θα διαμείνει στο μοναστήρι μαζί με τον προσωπικό του γραμματέα, Γκέοργκ Γκένζβαϊν, και τέσσερις καθολικές καλόγριες που τον βοηθούν στην καθημερινότητά του.
Στο παπικό κρατίδιο θα επιστρέψει στις 2 Μαΐου ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στο μοναστήρι Mater Ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας).
Ο 86χρονος γερμανός επίτιμος ποντίφικας θα διαμείνει στο μοναστήρι μαζί με τον προσωπικό του γραμματέα, Γκέοργκ Γκένζβαϊν, και τέσσερις καθολικές καλόγριες που τον βοηθούν στην καθημερινότητά του, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.
Παράλληλα θα υπάρχει και ένα δωμάτιο για τους φιλοξενούμενους, στη διάθεση του αδελφού του Γιόζεφ Ράτσινγκερ, Γκέοργκ. Η γραμματέας του επίτιμου Πάπα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της, αλλά θα διαμένει εκτός Βατικανού.
Ο Βενέδικτος είχε μεταβεί από την Αγία Έδρα στη θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο -30 χλμ έξω από τη Ρώμη- στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία υπέγραψε την επίσημη παραίτησή του.
Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του επίτιμου ποντίφικα, ο πατέρας Λομπάρντι ανέφερε ότι «δεν υποφέρει από καμία συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά είναι καταβεβλημένος λόγω ηλικίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας



