Επανίδρυση της ΝΔ στη διάρκεια του συνεδρίου σχεδιάζει ο Αντ. Σαμαράς
Την επανίδρυση της ΝΔ, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος στα τέλη Ιουνίου, σχεδιάζει ο Αντ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία το συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει σε ιδεολογική και πολιτική διεύρυνση, να εκπέμψει το μήνυμα της ανανέωσης και παράλληλα να καθιερώσει μια νέα οργανωτική δομή.
Την επανίδρυση της ΝΔ, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος στα τέλη Ιουνίου, σχεδιάζει ο Αντ. Σαμαράς.
Όπως αναφέρει το Έθνος, ο πρωθυπουργός θεωρεί ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία το συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει σε ιδεολογική και πολιτική διεύρυνση, να εκπέμψει το μήνυμα της ανανέωσης και παράλληλα να καθιερώσει μια νέα οργανωτική δομή.
Επίσης, επενδύει -πολιτικά και επικοινωνιακά- στο συνέδριο καθώς πιστεύει ότι θα μπορέσει να σηματοδοτήσει την ιδεολογική αντεπίθεση της Κεντροδεξιός απέναντι στην Κεντροαριστερά και παράλληλα να απομονώσει ακραίες φωνές ένθεν κακείθεν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος διατυπώνονται απόψεις περί αλλαγής ακόμη και του ονόματος, έτσι ώστε να σηματοδοτηθεί το νέο ξεκίνημα της παράταξης.
Ωστόσο, η αλλαγή του ονόματος, που έχει και συμβολικό χαρακτήρα, βρίσκεται ακόμη στο πεδίο των συζητήσεων, καθώς είναι βέβαιο ότι μια τέτοια ιδέα έχει υποστηρικτές αλλά και πολέμιους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Η επίθεση-φωτιά, οι «κατοστάρες» και τα ιστορικά ρεκόρ που κυνηγάει
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους οι εφοριακοί που κατηγορούνται για «φακελάκια» – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς


