Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με το κύκλωμα που εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση, ζητάει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από το υπουργείο Υγείας.

Ο Π.Φ.Σ. ζητάει και από τις διωκτικές αρχές πλήρη και αναλυτική ενημέρωση προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά του στην παραδειγματική τιμωρία και απομόνωση των φαρμακοποιών που με την συμπεριφορά τους, εκθέτουν το σύνολο του κλάδου. To ίδιο ζητά να γίνει και στην περίπτωση εμπλοκής ιατρών ή κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Π.Φ.Σ. διευκρινίζει ότι, τα φάρμακα για την εξωσωματική γονιμοποίηση δεν διατίθενται μέσω ιδιωτικών φαρμακείων αλλά μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι πάγια θέση του είναι η αυστηρή τιμωρία όλων όσων αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα εμπλέκονται σε δραστηριότητες που βλάπτουν τη δημόσια υγεία, απομυζούν παράνομα δημόσιο χρήμα και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, με αφορμή την αποκάλυψη του κυκλώματος από την Αστυνομία , ο Π.Φ.Σ. υπενθυμίζει ότι τα φάρμακα χορηγούνται με ασφάλεια μόνο από τα Φαρμακεία και όχι μέσω διαδικτύου ή άλλων προσώπων.

health.in.gr