Βίντεο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προειδοποιεί εκνευρισμένος κυβερνητικούς αξιωματούχους, όταν υποτίθεται πως οι κάμερες ήταν κλειστές, βρήκε τον δρόμο του στο Διαδίκτυο και ενισχύει τις εικασίες για τριβές μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ.

Εάν οι ρωσικές υπηρεσίες εμφανίζονται να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους, «σημαίνει πως είτε εγώ δεν κάνω καλά τη δουλειά μου είτε εσείς και θα πρέπει να φύγετε και να σας ξεκαθαρίσω ότι κλίνω προς τη δεύτερη επιλογή» είπε ο Πούτιν.

Αρκετοί πάντως υπονοούν ότι το Κρεμλίνο εσκεμμένα άφησε το βίντεο να βγει στη δημοσιότητα -είτε ως προειδοποίηση στον Μεντβέντεφ είτε ως ενίσχυση της εικόνας του.

Το βίντεο μεταδόθηκε στο ρωσικό site lifenews, που μέχρι πρότινος είχε καλή σχέση με το Κρεμλίνο. Σε αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε σε αξιωματούχους επικρίνοντας τη βραδύτητά κινήσεων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

«Ο κόσμος περιμένει να τηρηθούν» οι προεκλογικές δεσμεύσεις, εμφανίζεται να λέει ο Πούτιν. «Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μόνο από την κυβέρνηση και η κυβέρνηση δεν βιάζεται να τις υλοποιήσει» προσέθεσε.

«Εάν δεν το κάνουμε, θα πρέπει να βγούμε και να παραδεχθούμε, πως είτε εγώ δεν κάνω αποτελεσματικά τη δουλειά μου είτε όλοι σας κάνετε κακή δουλειά και πρέπει να φύγετε» είπε. «Σας εφιστώ την προσοχή στο ότι σήμερα κλίνω προς τη δεύτερη επιλογή, να το ξεκαθαρίσω» εξήγησε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ