Επιστολή δηλητηριασμένη με ρικίνη στάλθηκε σε αμερικανό γερουσιαστή
Εμποτισμένη με ρικίνη βρέθηκε από τις αμερικανικές αρχές μια επιστολή που είχε αποδέχτη τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ρότζερ Ουίκερ. Το δηλητήριο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας του καθημερινού ταχυδρομείου των γερουσιαστών, σε ένα ξεχωριστό κτίριο του Καπιτωλίου.
Εμποτισμένη με ρικίνη ένα ενεργό θανατηφόρο δηλητήριο, βρέθηκε από τις αμερικανικές αρχές μια επιστολή που είχε αποδέχτη τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ρότζερ Ουίκερ.
Το δηλητήριο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας του καθημερινού ταχυδρομείου των γερουσιαστών, σε ένα ξεχωριστό κτίριο του Καπιτωλίου.
Η επιστολή δεν έφθασε στο γραφείο του γερουσιαστή Ουίκερ, ανέφερε ένας από τους βοηθούς του επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική γερουσία, Χάρι Ρέιντ.
Η ρικίνη είναι μια ισχυρή τοξίνη που εμπεριέχεται στους σπόρους του φυτού από όπου παράγεται το καστορέλαιο.
Η συγκυρία της αποστολής, μία ημέρα μετά την επίθεση στη Βοστώνη, φέρνει σε πολλούς μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου: Τότε, μετά τις επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο, εντοπίζονταν για ημέρες επιστολές «παγιδευμένες» με άνθρακα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Πόλεμος Ιράν: Οικονομικός «σεισμός» με άλμα στο πετρέλαιο, μπλόκο στο Ορμούζ και παγκόσμια κρίση
- Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Εντοπίστηκαν από γαλλικό πολεμικό πλοίο και αεροσκάφος της frontex
- Κίνα: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά θέσεις εργασίας στη χώρα
- Γιορτή σήμερα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]
- Γιουνάιτεντ – Λιντς 1-2: Ήττα – σοκ για τη Μάντσεστερ από τα «παγώνια»

