Στα 2,76 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα σε ταμειακή βάση το α’ τρίμηνο
Το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στο πρώτο τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στα 2,76 δισ. ευρώ έναντι 1,31 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά στην υποχώρηση των εσόδων στα 10,2 δισ. ευρώ έναντι 11,4 δισ. ευρώ πέρυσι και στην μικρή αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού στα 13,89 δισ. ευρώ έναντι 13,57 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Αυξήθηκε σε ταμειακή βάση το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στο πρώτο τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στα 2,76 δισ. ευρώ έναντι 1,31 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά στην υποχώρηση των εσόδων στα 10,2 δισ. ευρώ έναντι 11,4 δισ. ευρώ πέρυσι και στην μικρή αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού στα 13,89 δισ. ευρώ έναντι 13,57 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Το πρωτογενές πλεόνασμα των 914 εκατ. ευρώ που είχε παρουσιάσει πέρυσι ο προϋπολογισμός μετατράπηκε φέτος σε έλλειμμα ύψους 999 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Χάνει και το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ναν
- Αστρονομική αποζημίωση πολλών δισ. δολαρίων ζητεί ο Έλον Μασκ από OpenAI και Microsoft
- Χαμενεΐ: Εγκληματίας ο Τραμπ – Δεν θα σύρουμε τη χώρα σε πόλεμο
- Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθλητικός
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι