Στα 2,76 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα σε ταμειακή βάση το α’ τρίμηνο
Το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στο πρώτο τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στα 2,76 δισ. ευρώ έναντι 1,31 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά στην υποχώρηση των εσόδων στα 10,2 δισ. ευρώ έναντι 11,4 δισ. ευρώ πέρυσι και στην μικρή αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού στα 13,89 δισ. ευρώ έναντι 13,57 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Αυξήθηκε σε ταμειακή βάση το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στο πρώτο τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στα 2,76 δισ. ευρώ έναντι 1,31 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά στην υποχώρηση των εσόδων στα 10,2 δισ. ευρώ έναντι 11,4 δισ. ευρώ πέρυσι και στην μικρή αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού στα 13,89 δισ. ευρώ έναντι 13,57 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Το πρωτογενές πλεόνασμα των 914 εκατ. ευρώ που είχε παρουσιάσει πέρυσι ο προϋπολογισμός μετατράπηκε φέτος σε έλλειμμα ύψους 999 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
- Premier League: Καθάρισε τη Σάντερλαντ και πλησίασε την κορυφή η Σίτι, νέα «γκέλα» για την Τσέλσι
- Ηράκλειο: Γεράκι εγκλωβίστηκε σε σούπερ μάρκετ – Κλήθηκε η Πυροσβεστική
- LIVE: Λιντς – Λίβερπουλ
- Σασουόλο – Φιορεντίνα 3-1: O… κατήφορος των «βιόλα» συνεχίζεται
- Μεντιλίμπαρ: «Ο Ελ Κααμπί είναι χαρούμενος εδώ, θέλει να βοηθάει την ομάδα»