Διαδήλωση υπέρ της τυνήσιας Αμίνα από τις Femen
Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη χιλιάδες ακτιβίστριες της Femen, διαδηλώνοντας γυμνόστηθες υπέρ της πρώτης ακτιβίστριας της οργάνωσης στην Τυνησία, της 19χρονης Αμίνα, η οποία έχει εξαφανιστεί εδώ και μέρες.
Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη χιλιάδες ακτιβίστριες της Femen, διαδηλώνοντας γυμνόστηθες υπέρ της πρώτης ακτιβίστριας της οργάνωσης στην Τυνησία, της 19χρονης Αμίνα, η οποία έχει εξαφανιστεί εδώ και μέρες.
Διαδηλώσεις των Femen υπέρ της Αμίνα οργανώθηκαν στο Σάο Πάολο, στο Κεμπέκ, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Μιλάνο, στο Παρίσι. Χιλιάδες γυναίκες φώναξαν υπέρ του δικαιώματος της Αμίνα να ορίζει το σώμα της όπως επιθυμεί: «Είναι μια πράξη υποστήριξης προς την Αμίνα, που είναι κλειδωμένη στο σπίτι με φάρμακα, επειδή είχε το θάρρος να εμφανιστεί γυμνή, να διεκδικήσει το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί το σώμα της όπως επιθυμεί» ανέφερε ακτιβίστρια στις Βρυξέλλες.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Αμίνα έγινε η πρώτη Τυνήσια που ανέβασε στο Facebook γυμνόστηθες φωτογραφίες της, τύπου α λα Femen: «Το σώμα μου μου ανήκει» είχε γράψει στα αραβικά πάνω στο στήθος της.
«Fuck your morals», «Γ.την ηθική σας» είχε γράψει σε μια άλλη. Η Αμίνα έστειλε τις φωτογραφίες σε ακτιβίστριες της ουκρανικής ΜΚΟ, ενώ ίδρυσε και η ίδια, την 1η Μαρτίου, μία «Femen Tunisian fanpage».
Οι φωτογραφίες της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των φανατικών ισλαμιστών. Η 19χρονη δέχθηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής της. «Ντύσου, είσαι άσχημη», «Ντροπιάζεις την οικογένειά σου», «Για μας δεν είσαι παρά ένα ακόμα σκουπίδι, στο διάβολο η ελευθερία της γυναίκας» έγραψαν χρήστες στον ιστότοπο Tunisialeaks.
«Η Αμίνα πρέπει να μαστιγωθεί σύμφωνα με τη Σαρία 80 έως 100 φορές, παρ’ ότι της αξίζει να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου, δεδομένου του μεγέθους της αμαρτίας της» είπε ο Αλμί Αντέλ, ισλαμιστής/σαλαφιστής ιεροκήρυκας και πρόεδρος οργάνωσης με τον στομφώδη τίτλο «Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Αμαρτίας Κεντρώας Ένωσης για την Ευαισθητοποίηση και τη Μεταρρύθμιση».
Ο ίδιος ζήτησε να απομονωθεί η Αμίνα και να μπει στη «καραντίνα», για να μην διαδοθούν οι ιδέες της «σαν επιδημία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 280 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας στο τριήμερο
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ

