Πέθανε ο Ν.Παππάς, ο πρωτοστάτης του Κινήματος του Ναυτικού
Απεβίωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παππάς.
Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973. Την ερχόμενη Τρίτη η νεκρώσιμος ακολουθία από το Α' Νεκροταφείο και η ταφή του θα γίνει στην Κύμη.
Απεβίωσε την Παρασκευή τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παππάς. Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973.
Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη στις 11 το πρωί από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κύμη.
Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.
Ο Νίκος Παππάς είχε κατ’ επανάληψη αρνηθεί να λάβει μέρος σε κομματικούς σχηματισμούς και είχε αρνηθεί κυβερνητικά αξιώματα γιατί, όπως έλεγε δεν ήθελε, «να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά μια προσπάθεια που αποσκοπούσε μόνο στην επαναφορά της Δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες».
Δείτε από το Youtube το αφιέρωμα της ΝΕΤ στην ανταρσία του «Α/Τ Βέλος»:

Για τον θάνατο του ναυάρχου Νίκου Παππά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την «ανταρσία του Βέλους». Αυτός και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνιζόμενοι για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.
»Ο Νίκος Παππας κράτησε ψηλά τη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού, τη σημαία της Δημοκρατίας, τη σημαία του Έθνους. Η Ιστορία έχει γράψει το κεφάλαιο που τον αφορούσε ενώ αυτός βρισκόταν εν ζωή. Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in
- Έμπολα: Την ώρα που οι θάνατοι αυξάνονται, ο ΠΟΥ λέει ότι θα χρειαστούν μέχρι και εννέα μήνες για εμβόλιο
- Πτώση τουρίστριας από ύψος στη Σκιάθο – Νοσηλεύεται με κατάγματα στον θώρακα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (21/5): Πού θα δείτε play out και Next Gen Euroleague
- Συντάξεις χηρείας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για οριστική λύση



