Φονική πυρκαγιά σε μουσουλμανικό σχολείο στη Μιανμάρ
Τουλάχιστον 13 παιδιά και έφηβοι έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά σε μουσουλμανικό σχολείο στη Μιανμάρ. Οι αρχές, ανήσυχες για τα περιστατικά σεκταριστικής βίας, γρήγορα απέδωσαν τα αίτια της πυρκαγιάς σε βραχυκύκλωμα. Τα πνεύματα στη χώρα είναι οξυμένα μετά τις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών στην πόλη Μεϊκτιλά.
Τουλάχιστον 13 παιδιά και έφηβοι έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά σε μουσουλμανικό σχολείο στη Μιανμάρ. Οι αρχές, ανήσυχες για τα περιστατικά σεκταριστικής βίας, γρήγορα απέδωσαν τα αίτια της πυρκαγιάς σε βραχυκύκλωμα.
Το περιστατικό συνέβη σε διώροφο σύμπλεγμα κτιρίων που στεγάζει σχολείο, τζαμί και κοιτώνες στο ανατολικό τμήμα της Γιανγκόν. Τα περισσότερα από τα παιδιά κοιμούνταν στο ισόγειο και κατάφεραν να διαφύγουν εγκαίρως, αλλά 16 κοιμούνταν στον πρώτο όροφο.
Εκτός από τρεις που πήδηξαν από το παράθυρο, οι υπόλοιποι εγκλωβίστηκαν. Δυνάμεις ασφαλείας και τρία φορτηγά της αστυνομίας είχαν αποκλείσει το πρωί τους δρόμους γύρω από το κτίριο.
Δεν υπάρχουν αναφορές για βίαιες αντιδράσεις από τη μουσουλμανική κοινότητα. Το πρωί, περίπου 200 κάτοικοι της γύρω περιοχής είχαν μαζευτεί σε κοντινό σημείο και εξέφραζαν εκτιμήσεις πως η φωτιά μπορεί να οφείλεται σε εμπρησμό.
Ήδη το πρωί, η αστυνομία είπε πως η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα «και όχι σε εγκληματική ενέργεια».
Ωστόσο, τα πνεύματα στη χώρα είναι οξυμένα μετά τις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών στην πόλη Μεϊκτιλά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο