
Ελλάδα: Μια ανισόρροπη κοινωνία
Με φαγάδικα και κομμωτηρια δεν θα τη βγάλουμε καθαρή
Αν ένας άνθρωπος είχε δύο καρδιές θα μπορούσε να εργάζεται σκληρότερα ή να τρέχει για περισσότερη ώρα χωρίς να κουράζεται. Θα δίνατε όμως τα μάτια ή τα χέρια σας για να αποκτήσετε δύο καρδιές; Φαντάζομαι πως όχι.
Αυτή όμως είναι δυστυχώς η κατάσταση της σημερινής Ελλάδας. Πολλά εστιατόρια, πολλά μαγαζιά, πολλές τραγουδίστριες αλλά ελάχιστοι εξειδικευμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες.
Δεν είναι ντροπή να είσαι μπαρμπέρης όπως ήταν ο παππούς μου αλλά είναι καταστροφή να είσαι μια κοινωνία χωρίς αρκετούς προγραμματιστές ή μηχανικούς.
Τι τους κάνεις όμως και αυτούς τους λίγους που έχεις; Τους αναγκάζεις να φύγουν από μια χώρα που τη δουλειά την παίρνει ο κολλητός και όχι ο ικανότερος ή στην καλύτερη περίπτωση τους υποαπασχολείς.
Έτσι, μένουμε με μια οικονομία που ούτε τις ανάγκες του πληθυσμού της σε τρόφιμα δεν μπορεί να καλύψει χωρίς εισαγωγές. Κάποιος πρέπει να παράγει (και να εξάγει) για να διατηρήσουμε το επίπεδο ζωής μας. Όσο αυτοί που το κάνουν είναι πολύ λίγοι μην περιμένετε να βελτιωθεί η μοίρα μας όποιος κι αν κυβερνά και όποια πολιτική και αν ακολουθεί.
Γιώργος Στ. Επιτήδειος
Γιώργος Επιτήδειος
- Οι τελευταίες «δουλίτσες» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
- Γιαν Μαρτέλ: Οι ήρωες της Ιλιάδας είναι οι Γκέιτς και οι Έπσταϊν της εποχής που τσακώνονται μεταξύ τους
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
- Γολγοθάς: Οι ανακαλύψεις γύρω από την ύπαρξη του τόπου του μαρτυρίου
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας από Θεσσαλονίκη για Αθήνα – Αναχώρησε με 1 ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης
